Πρωτοφανής αδιαφορία για το ασθενοφόρο Δημητσάνας! (editorial)

Editorial Απριλίου 2017

Αν.Βλάχος: «Δεν με έχει ενοχλήσει κανείς για το ασθενοφόρο!»

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο μας, αρχές του έτους ο πρώην Δήμαρχος Δημητσάνας Αναστάσιος (Τάσος) Βλάχος είχε προχωρήσει σε μια μεγάλη δωρεά. Μέσω της εταιρεία Εμπορίας Αυτοκινήτων «Α.Βλάχος Α.Ε.», που ο ίδιος διευθύνει, δώρισε στο Δήμο Γορτυνίας ένα καινούργιο ασθενοφόρο μάρκας VOLKSWAGEN για να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Γορτυνίας και κυρίως του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, μετά τις τελευταίες και έντονες διαμαρτυρίες για το πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο του Κ.Υ., που έχει καταστεί πλέον επικίνδυνο.

Με μεγάλη μας έκπληξη όμως ακούσαμε τον πρώην Δήμαρχο να δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας στις 24 Φεβρουαρίου (φωτό), ότι δεν τον είχε ενοχλήσει κανείς μέχρι τότε!!! Διευκρίνισε για άλλη μια φορά ότι το ασθενοφόρο το δώρισε στο Δήμο Γ
ορτυνίας για το  Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και όχι στο ΕΚΑΒ και μάλιστα προθυμοποιήθηκε να τους βοηθήσει και με όλα τα διαδικαστικά που χρειάζονται, καθώς ο ίδιος τα γνωρίζει. Μπορούσε δηλαδή να τους κατευθύνει βάση ποιου νόμου πρέπει να ενεργήσουν, όπως  σε αντίστοιχες περιπτώσεις με άλλους Δήμους της χώρας.

Το παράδοξο όμως είναι ότι κανείς δεν ήλθε σε επαφή με τον ίδιο από τότε! Παρά ταύτα ο ίδιος ευχαρίστησε το Δήμο για την αποδοχή της δωρεάς του και για άλλη μια φορά τους είπε ότι είναι στη διάθεσή τους! Μάλιστα το πιο εντυπωσιακό είναι, ότι όπως επεσήμανε ο κ.Βλάχος, δυστυχώς υπήρξαν και κάποιοι που συνδύασαν την δωρεά του αυτή με πιθανή υποψηφιότητά του στις Δημοτικές Εκλογές! Το αρνήθηκε κατηγορηματικά στο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνοντας ευθέως ότι δεν έχει καμία τέτοια φιλοδοξία!

Και δικαίως γεννιούνται πολλά εύλογα ερωτήματα σε όλους. Αφενός γιατί από το Δήμο Γορτυνίας ολιγώρησαν και δεν προχώρησαν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες και αφετέρου αν από το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας έγιναν οι απαραίτητες πιέσεις προς τον Δήμο Γορτυνίας για να ενεργήσει ή άφησαν απλά το χρόνο να τρέχει.

Σε μια εποχή που τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας είναι τεράστια, όπως επανειλημμένως έχουν καταγγείλει όλοι (γιατροί, κάτοικοι, διάφοροι φορείς και Μ.Μ.Ε.) και το κράτος έχει δείξει ότι αδυνατεί να τα λύσει, οι δωρεές είναι πολύτιμες! Και επειδή μάλιστα σπανίζουν, καλό θα είναι να προχωρούν άμεσα, χωρίς να πέφτει τίποτα στο ….κενό! Και προς Θεού όταν κάποιος θέλει να κάνει μια δωρεά στον τόπο του, είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, δεν σημαίνει ότι έχει απαραίτητα και πολιτικές βλέψεις! Ας μη βλέπουμε δηλαδή παντού εχθρούς! Σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που ζούμε, έχουμε ανάγκη ανθρώπους που έχουν την διάθεση να προσφέρουν.

ΠΕΝΝΥ Κ. ΚΑΛΥΒΑ

Υ.Γ. Πάντως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ.Βλάχο, λίγο πριν κλείσει το παρόν φύλλο (24/3), μας δήλωσε ότι ακόμα δεν τον είχε ενοχλήσει κανείς. Δηλαδή πλέον πέρασαν ήδη …. 3μήνες! Τα σχόλια δικά σας!