Έλλειψη κτηνιάτρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η υποστελέχωση των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κτηνιάτρους αποτέλεσε αντικείμενο τηλεσύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.

Όπως επισημάνθηκε από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων στην διάρκεια της σύσκεψης -στην οποία μετείχε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης-, η Περιφέρεια καταγράφει μείωση κατά 50% των κτηνιάτρων, συγκριτικά με το 2010, ενώ την ίδια στιγμή προκύπτει ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση των πληθυσμών παραγωγικών ζώων, με συνέπεια οι εναπομένοντες κτηνίατροι να ανταποκρίνονται με δυσχέρεια στις ανάγκες που διαμορφώνονται.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά προσλήψεις σε Περιφέρειες και δήμους, προβλέπει περί τους 11 κτηνιάτρους, ωστόσο ακόμα δεν είναι γνωστό ποιες περιοχές αφορά η κατανομή των εν λόγω θέσεων.

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια αναζητεί και άλλους τρόπους για να καλύψει τις ελλείψεις των ΔΑΟΚ ως προς τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας