Πύρινος εφιάλτης στη Γορτυνία – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Αργά εχτές το βράδυ (06.08) το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία από την πλευρά της Νεμούτας, κατάφερε να περάσει στη Γορτυνία. Η φωτιά  παρά τις πολύωρες προσπάθειες στη διάρκεια της ημέρας, πέρασε από τον Ερύμανθο και αρχικά κυμαινόταν μεταξύ Νεοχωρίου και Τριποταμιάς. Αργά το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης σε αρκετά χωριά της Γορτυνίας και συγκεκριμένα: Νεοχώρι Ελαία, Τριποταμιά, Καπελίτσα και Λιβαδάκι.

Η φωτιά ήταν διάσπαρτη με πολλές εστίες σε μεγάλή έκταση. Το σημείο που εστίασε η φωτιά λέγεται “Κακοράκη” και βρίσκεται μεταξύ Νεοχωρίου, Λιβαδακίου και Κοκλαμά.

Κάτοικοι έκαναν έκκληση για βοήθεια στην περιοχή και ενισχύσεις καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν επαρκούσαν. Ευτυχώς μειώθηκε ο αέρας και έπεσε λίγο η ένταση της φωτιάς.

Η νύχτα ήταν πραγματικά εφιαλτική. Πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γορτυνίας επιχειρούσαν να την κατασβήσουν. Μάχη με τη φλόγες έδιναν όλο το βράδυ πυροσβέστες και εθελοντές, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

7:15 π.μ. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, που παρέμεινε στην περιοχή μέχρι τα ξημερώματα, μας ενημέρωσε νωρίς το πρωί ότι με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να αναχαιτίσουν τη φωτιά. Προς το παρόν η φωτιά  σε μεγάλο βαθμό είναι ελεγχόμενη. Όμως υπάρχουν μικρές και επικίνδυνες μικροεστίες. Για αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Εφημερίδα “Γορτυνία” – e-gortynia.gr