Σε βαθύ κόκκινο η Αρκαδία μέχρι 29 Μαρτίου – Ποιά μέτρα χαλαρώνουν σε όλη τη χώρα

Όπως κάθε Παρασκευή,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου  και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης ενημέρωσαν για όλες τις εξελίξεις γύρω από την πορεία του φονικού ιού.

Στο “βαθύ κόκκινο” παραμένει η Αρκαδία έως 29 Μαρτίου.

Την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό με σκοπό τη χαλάρωση την «αποσυμπίεση» των πολιτών όμως ανακοίνωσε το κυβερνητικό επιτελείο της χώρας μας.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ισχύουν από αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη την επικράτεια
  • Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
  • Επαναλειτουργούν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Ανοίγουν τα δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στις εκκλησίες με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Επιτρέπεται το ψάρεμα για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 με sms στο 13033.

Τέλος ο Υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ Άρης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι από τα τέλη του μήνα κάθε πολίτης με τον ΑΜΚΑ του, θα μπορεί να κάνει δωρεάν τεστ για κορονοϊό στο φαρμακείο.