Σε Γορτύνια νοσηλεύτρια το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό!

Την Κυριακή 27.12 το μεσημέρι ξεκινούν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η πρώτη που θα εμβολιαστεί είναι μια νοσηλεύτρια από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πρόκειται για τη Γορτυνιοπούλα Ευσταθία Καμπισιούλη με καταγωγή από Σταυροδρόμι και Λαγκάδια. Είναι κόρη του αείμνηστου Νίκου Καμπισιούλη (Λοχία) που διατηρούσε για πολλά χρόνια καφενείο-ψησταριά επί της Εθνική Οδού στην έξοδο του χωριού προς Πύργο. Η μητέρα της Μαρία είναι επίσης Γορτύνια, με καταγωγή από Λαγκάδια.

Η Ευσταθία Καμπισιούλη τελείωσε το Λύκειο Τροπαίων και κατόπιν σπούδασε Νοσηλευτική στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον της για το συνάνθρωπο την οδήγησαν στο επάγγελμά της και φυσικά η εθελοντική συμμετοχή της στον εμβολιασμό δείχνει ότι δικαίως κατέχει μια σημαντική θέση σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Η ίδια έχει ειδικευθεί στις ΜΕΘ, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι Yπεύθυνη Tομεάρχης των ΜΕΘ του νοσοκομείου, που στην πλειονότητά τους είναι πια ΜΕΘ για covid.

Νοιώθουμε μεγάλη χαρά που η πρώτη εμβολιαζόμενη στην Ελλάδα είναι συμπατριώτισσά μας και ευχόμαστε να σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας.

Βασίλης Κουτρουμάνος