Σε ισχύ από αύριο οι αιτήσεις για το Voucher των 200 ευρώ για Laptop – Tablet

Από αύριο ξεκινά το πρόγραμμα για τους δικαιούχους, με το οποίο η κάθε οικογένεια θα έχει πρόσβαση σε ένα voucher 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο από 4-24 ετών, έφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους των voucher ύψους 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop). Το εν λόγω Πρόγραμμα – «Ψηφιακή Μέριμνα» – ενισχύει:

  • Οικογένειες συγκεκριμένης εισοδηματικής κατηγορίας με εξαρτώμενα τέκνα ή τέκνα υπό επιτροπεία, τα οποία είναι
  • μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές επιλέξιμων εκπαιδευτικών δομών και βρίσκονται εντός συγκεκριμένων ηλικιακών ορίων.

Ενώ η ενίσχυση των οικογενειών θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους, ως εξής:

  • ΚΥΚΛΟΣ Α Εγκεκριμένοι Δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία εφόσον κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά της οικογένειας (ή τα παιδιά υπό επιτροπεία), ηλικίας από 4 έως 24 ετών, σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.
  • ΚΥΚΛΟΣ Β Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ή παιδιά υπό επιτροπεία με Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως έξι χιλιάδες ευρώ (6000€) εφόσον κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά της οικογένειας (ή τα παιδιά υπό επιτροπεία), ηλικίας από 4 έως 24 ετών, σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η ενίσχυση δίνεται με τη μορφή άυλης επιταγής ονομαστικής αξίας διακοσίων ευρώ (€200), που εκδίδεται εις όφελος του δικαιούχου και χρησιμοποιείται στην αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο τεχνολογικός εξοπλισμός που επιδοτείται μπορεί να αφορά:

  • Φορητές ταμπλέτες (tablets)
  • Φορητούς υπολογιστές (laptops)
  • Σταθερούς υπολογιστές (desktops) και προαιρετικά, κάποια περιφερειακά τους.

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρεται πως «η “Ψηφιακή Μέριμνα” είναι ένα πρόγραμμα πολύ μεγάλης κλίμακας τόσο ως προς τον προϋπολογισμό του όσο και ως προς τον αριθμό των ωφελούμενων, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους.

Ο αριθμός των συσκευών που θα διατεθούν μέσω του προγράμματος είναι ιδιαίτερα μεγάλος: αρκεί να αναλογιστούμε ότι ο αριθμός tablets, laptops και desktops που συνήθως διακινείται στην Ελληνική αγορά συνολικά ετησίως είναι γύρω στα 900.000 τεμάχια».

  • Για να υποβάλετε την αίτησή σας – από αύριο – ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στη σχετική πλατφόρμα, στο digital-access.gov.gr

Σε συνεργασία με το www.businessnews.gr