Σημαντικό αυτοδιοικητικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στη Γορτυνία

Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. φέτος πρόκειται να διεξαχθεί στο Δήμο Γορτυνίας στις 11-12 Νοεμβρίου. Θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στα Λαγκάδια, ενώ εργασίες του Συνεδρίου θα γίνουν σε Βυτίνα και ΔημητσάναΤο θέμα του Συνεδρίου είναι «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή, Γνώση Στρατηγική και Αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή».  

Το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων αποτελεί πάντοτε ένα σημαντικό γεγονός τοπικής αλλά και εθνικής εμβέλειας. Τη διοργάνωση τιμούν με την παρουσία τους διακεκριμένοι Ομιλητές, Επιστήμονες Υγείας, οι οποίοι αναπτύσσουν θέματα που αφορούν κυρίως την Πρόληψη για την Υγεία και το Περιβάλλον, ενώ παρουσιάζονται επιλεγμένα Κοινωνικά Προγράμματα που εφαρμόζονται στους Δήμους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις Υγιείς Πόλεις.

Πρόεδρος του Δικτύου είναι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ενώ Ειδικός Γραμματέας είναι ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, με ενέργειες του οποίου επελέγη ως τόπος διοργάνωσης φέτος η Γορτυνία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον ΠροσυμπτωματικόΈλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Φέτος θα υπάρχει δε ειδική θεματική ενότητα για την δράση και τις παρεμβάσεις για την Ψυχική Υγεία εν μέσω covid, αλλά και για την πολιτική των ΚΕΠ Υγείας, ενώ θα γίνουν βραβεύσεις Δήμων με ΚΕΠ Υγείας. Παράλληλα, θα λάβει χώρα και η ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω την πρόσκληση καθώς και το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου

Προκαταρκτικό πρόγραμμα