Στο 59% οι εμβολιασμένοι στην Αρκαδία

ΣΤΟ 66% ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Την σχετικά πτωτική πορεία των κρουσμάτων γνωστοποίησε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι, στην Τρίπολη, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό, αλλά αντίθετα εγρήγορση για αύξηση των εμβολιασμών στην Περιφέρεια, όπου το ποσοστό εμβολιασμένων ανέρχεται σε περίπου 66% του πληθυσμού της, υπολειπόμενο κατά τι από το πανελλαδικό ποσοστό.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι πράγματι το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αυξητική τάση για εμβολιασμούς και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Αναφερόμενος στα ποσοστά των εμβολιασμών ανά Π.Ε. ο Π. Νίκας δήλωσε πως η Αργολίδα έχει 74%, η Μεσσηνία 66%, η Κορινθία 63%, η Λακωνία 60% και η Αρκαδία 59%.

Οσον αφορά δε στους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην έδρα και στις υπόλοιπες Π.Ε., ο Π. Νίκας είπε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται σε 80,79% και βαίνει αυξανόμενο.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης κάλεσε για πολλοστή φορά να προσέλθουν να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμα -“το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο και είμαστε προσηλωμένοι σε όσα επιτάσσουν η επιστήμη και οι επιστήμονες” τόνισε χαρακτηριστικά.