Συνάντηση Γορτυνίων αυτοδιοικητικών με τον Υπουργό Στέλιο Πέτσα

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε πρόσφατα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής.  Στην Ένωση αυτή, που έχει συμπληρώσει ήδη δώδεκα έτη δυναμικής παρουσίας στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα, συμμετέχουν και δύο αγαπητοί Γορτύνιοι αυτοδιοικητικοί. Πρόκειται για τον Β’ Αντιπρόεδρο Κώστα Αναστόπουλο, πρώην Δήμαρχο Υδρας, από Μεθύδριο Βυτίνας και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, πρώην Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και νυν Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, από Καρδαρίτσι.

Η πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας διεξήχθη σε πολύ φιλικό περιβάλλον. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νέο εκλογικό νομοσχέδιο κατά την διαβούλευση του οποίου η ΕΝ.Δ.Α. κατέθεσε σχετικές βελτιωτικές προτάσεις. Ο Πρόεδρος κ. Π. Καμάρας αφού μετέφερε την σύμφωνη γνώμη της ΕΝ.Δ.Α. στις βασικές ρυθμίσεις του νόμου, ανέπτυξε σειρά προτάσεων η υιοθέτηση των οποίων θα συνέβαλλε στην αναβάθμιση του θεσμού, ιδίως στο κρίσιμο θέμα της καταστατικής θέσης των αιρετών.

Συμφωνήθηκε να επαναληφθούν οι συναντήσεις, ενώ ο κ. Πέτσας εξέφρασε την θέληση του, με θεσμικές ριζικές παρεμβάσεις και ανάλογες χρηματοδοτήσεις που θα συνοδεύουν τις νέες αρμοδιότητες, να καταστεί η Αυτοδιοίκηση στο άμεσο μέλλον πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εφημερίδα “Γορτυνία” – e-gortynia.gr