Συνάντηση Γ. Παπαηλιού με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων    

Κατά τη συνάντηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού με αντιπροσωπεία του ΣΑΟΟ ετέθη και συζητήθηκε το θέμα της εγκατάστασης 12 ανεμογεννητριών-«τεράτων» στο κεντρικό Μαίναλον. Η υπόθεση βρίσκεται ενόψει της έγκρισης  της  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Κάτι τέτοιο, που συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα,  πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί.

Το Μαίναλον είναι σημείο αναφοράς για τη  βιοποικιλότητα,  την περιβαλλοντική ισορροπία, το τοπίο, τη μυθολογία, την ιστορία και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής  αλλά και πηγή  υγείας, ανάπτυξης και εν τέλει ζωής για ολόκληρη την Αρκαδία.

Με την εγκατάσταση αυτών των ανεμογεννητριών αλλοιώνεται η φυσική, πολιτιστική και ιστορική φυσιογνωμία του Μαινάλου και ακυρώνονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και συνακόλουθα η μοναδική δυνατότητα αξιοποίησής τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Απαιτείται  συλλογική δράση και συντονισμός ενεργειών εκ μέρους των βουλευτών του νομού, της περιφερειακής και δημοτικής αυτοδιοίκησης και  των κοινωνικών φορέων.

Ο Γιώργος Παπαηλιού θα επιχειρήσει να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στη συνέχεια της ερώτησης που είχε κατατεθεί μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη διάσωση του Μαινάλου και άλλων ορεινών όγκων, με ισχυρό φυσικό, πολιτιστικό, ιστορικό αποτύπωμα, στην Αρκαδία και σε άλλους όμορους νομούς,  από την ανεξέλεγκτη «σπορά» ανεμογεννητριών παντού και χωρίς σχεδιασμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ