Συνεδρίασε το εξ αναβολής Δ.Σ. Γορτυνίας – Πως επιτεύχθηκε η οριακή πλειοψηφία!

Τη Δευτέρα 12.04.2021 συνεδρίασε το εξ αναβολής Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας. Το Συμβούλιο είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Παρασκευή 8.04.2021, όμως λίγο πριν την έναρξη ανακοινώθηκε ότι θα απείχε σύσσωμη η Αντιπολίτευση με τους 17 Συμβούλους της και επομένως δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί απαρτία.

Τελικά επετεύχθη αυτή τη φορά απαρτία με 17 παρόντες και 16 απόντες. Συγκεκριμένα συμμετείχε ένας Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, ο οποίος απείχε την προηγούμενη φορά. Πρόκειται για τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Παρασκευόπουλο από το Συνδυασμό του Μιλιτάδη Λύτρα στην Δ.Ε. Κοντοβαζαίνης. Με τη στάση του αυτή πλέον αποστασιοποιείται από την παράταξή του.

Η Αντιπολίτευση απείχε και αυτή τη φορά καθώς ισχυρίζεται ότι δεν τηρούνται οι διατάξεις του Νόμου και του Εσωτερικού Κανονισμού για τη σύγκλιση των συνεδριάσεων. Με ανακοίνωσή τους δήλωναν ότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η υποβάθμιση της λειτουργίας του οργάνου (δείτε το κείμενο της αρχικής ανακοίνωσής τους εδώ).

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απ. Αποστολόπουλος, πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διατάξεως, έδωσε τη δική του απάντηση στην Αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι είναι απολύτως νόμιμοι στη σύγκληση του Δ.Σ. και δεν τίθεται κανένα θέμα για «παράνομες συνεδριάσεις». Μάλιστα επεσήμανε ότι είχε προβλεφθεί οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται την Παρασκευή γιατί εξυπηρετούσε όσους μετακινούνταν από άλλα μέρη, αλλά σήμερα δεν υπάρχει αιτιολογία καθώς ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει από το σπίτι του. Πρόσθεσε ακόμα ότι τηρείται ο Κανονισμός Λειτουργίας και όλοι έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν, ενώ οι απαντήσεις δίνονται αν υπάρχει η δυνατότητα από τα αρμόδια όργανα και τους υπευθύνους εκείνη την ημέρα ή μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος. Τα υπόλοιπα σημείωσε είναι: «τερτίπια και προφάσεις για να δημιουργούν προβλήματα. Είναι πολιτικά παιχνίδια».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συμπληρώνοντας τον Πρόεδρο επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Όλοι κρινόμαστε από τον κόσμο. Η ιδιότητά μας επιβάλει να είμαστε όλοι παρόντες, όταν καλούμαστε να συμμετάσχουμε. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις».

Στην αρχή της Συνεδρίασης ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ε. Κούλης αναφέρθηκε στις απώλειες τριών προσώπων από τη Γορτυνία, πρώην αυτοδιοικητικών, οι οποίοι είχαν σημαντική συνεισφορά στον τόπο. Πρόκειται για τους: 1) Λεωνίδα Δασκαλόπουλο, πρώην Δήμαρχο Κλείτορος, 2) Τάκη Κωνσταντογιάννη, επί 15ετία Πρόεδρο της Τ.Κ. Στεμνίτσας και 3) Γιάννη Κουτσιαρά, πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας των Τροπαίων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη τους.

Στη συνέχεια επί της διαδικασίας συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα τα θέματα της Ημερήσιας Διατάξεως.

***Λεπτομέρειες για τα θέματα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδος «Γορτυνία»