ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά στον Άγιο Αθανάσιο

Η μεγάλη μέρα της Εργατιάς γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο την 1η Μαΐου σαν σύμβολο της πιο τίμιας πάλης για τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Ειρήνης και της Δημοκρατίας.
Την 1η Μαΐου του 1886 στο Σικάγο, οι Αμερικανοί εργάτες εξεγέρθηκαν και κατέκτησαν το δικαίωμα της 8ωρης εργασίας με τίμημα της εκτέλεση των αρχηγών τους.
Ο πρώτος μαζικός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το 1893 με πρωτοβουλία του Σταύρου Καλλέργη.
Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, δυνάμεις συσπειρώνονται, οράματα ενσαρκώνονται, το αίτημα για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή ορθώνεται δυναμικά, απεργίες, συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, μαζικές κινητοποιήσεις για θεμελιώδη ανθρώπινα, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Αυτή η διαδρομή που συμπληρώνει πάνω από ένα αιώνα δείχνει πως όλα κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες, τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ο κατάλογος των νεκρών μας αγωνιστών μεγάλος.
Η πραγματικότητα που ζούμε μπορεί να έχει αλλάξει, εκείνο όμως που δεν θα αφήσουμε να αλλάξει είναι το δικαίωμα στην δουλειά με δικαιώματα.
Τιμούμε τους αγώνες, τιμούμε τους νεκρούς που θυσιάστηκαν για ένα καλύτερο κόσμο.
Την Κυριακή 1η Μαΐου και ώρα 11:00 όλοι μας να είμαστε στον ιστορικό χώρο του Άη Θανάση για να τιμήσουμε τους συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, να τιμήσουμε τους εργάτες διαδηλωτές που θυσιάστηκαν για ιδανικά και αξίες του εργατικού κινήματος.
Γιατί η 1η Μάη δεν είναι γιορτή, είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής.
<<Ετούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει
παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του>> Γ. Ρίτσος

Για το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αρκαδίας
Σπύρος Νικολόπουλος