Τα παιδιά της Δημητσάνας τίμησαν τη βαριά κληρονομιά του τόπου (φωτό)

Τα παιδιά της Δημητσάνας, της γης των Αγίων και των Ηρώων, τα δικά μας παιδιά τίμησαν με σεβασμό τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο με τίτλο «Ήρωες και Άγιοι, Θρύλοι της Λευτεριάς» που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Άθως και είναι αφιερωμένο στα ίδια αυτά παιδιά μα και σε όλα τα Ελληνόπουλα, από την συγγραφέα και εκπαιδευτικό, Τίνα Βλασταρακου Μεταξά.
Στους δύσκολους αυτούς καιρούς της αμφισβήτησης και της ρευστότητας, είναι χρέος δικό μας να παραδώσουμε στους απογόνους μας την βαριά κληρονομιά του τόπου μας και να καλλιεργήσουμε την πατριωτική την ιστορική και θρησκευτική τους συνείδηση ,αφού εκεί εδραιώνεται όλος ο πολιτιστικός μας θησαυρός. Αυτός ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι ο στόχος και ο σκοπός της κάθε οικογένειας, αυτός ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι ο στόχος και ο σκοπός της κάθε ενέργειας του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου μας.
Και επειδή πίσω από κάθε εκδήλωση πολιτισμού υπάρχει μια πλειάδα ανθρώπων που στηρίζουν με πνεύμα ενωτικό όλες τις δράσεις των παιδιών και του σχολείου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες:
– στην κ. Τίνα Βλασταράκου-Μεταξά για την ανιδιοτελή αγάπη και στήριξη της,
– στην κ. Ήρα Παπαδόπουλου και την γλυκιά Νικολέτα Πολυγένη που αγκάλιασαν τα παιδιά μας κ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να αποδώσουν το θεατρικό με το καλύτερο αποτέλεσμα,
– στον αγαπητό κ. Θανάση Κουστενη που αποθανάτισε καρέ καρέ την εκδήλωση μας,
στις εκδόσεις Άθως γιατί μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις διατίθενται στο σύλλογο,
– στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,
– στη Δημοτική Κοινωφελης Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗ. Κ. Ε. Γ),
– στο Διασυνεδριακο πολιτιστικό κέντρο Δημητσάνας,
– στο πολιτιστικό ίδρυμα ομίλου Πειραιώς.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφεκας μέτοχος, αντιπρόεδρος, διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρείας Λουξ, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ.
Ευχαριστούμε πολύ
Μαρία Τσίτουρα
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας