Τελειωμό δεν έχουν οι καθυστερήσεις στα ΕΛ-ΤΑ!

Συνεχίζονται τα προβλήματα  με την διανομή  των παντός είδους  ταχυδρομικών   αντικειμένων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε όλη τη χώρα! Σε κάποιες περιπτώσεις  η κατάσταση είναι τραγελαφική, αλλά και εξοργιστική, αφού  οι καθυστερήσεις ξεπερνούν και τον …μήνα! Όπως μας αναφέρουν συνδρομητές της εφημερίδος μας μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως Ίλιον, Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αμπελόκηπους κ.α. Ειδικώτερα σε ένα από τα καταστήματα όπου διαμαρτυρήθηκε συνδρομητής μας διεπίστωσε ο ίδιος ότι υπήρχε στο εκεί ταχυδρομικό γραφείο τεράστιος όγκος ανεπίδοτης αλληλογραφίας! Η δικαιολογία που του δόθηκε  ήταν ότι δεν επαρκούν οι εναπομείναντες διανομές, μετά την εθελουσία έξοδο πρόσφατα 2.000 περίπου  υπαλλήλων! Παρόμοιες  περιπτώσεις  δυστυχώς συναντάμε και σε πολλά ταχυδρομικά γραφεία της χώρας.  Σίγουρα  δε  θα χειροτερέψουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες  από τα ΕΛ-ΤΑ με την κατάργηση πληθώρας γραφείων σ’όλη τη χώρα!

Είναι ενδεικτικό ότι η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, η δεύτερη παλαιότερη Δημοσιογραφική- Εκδοτική Οργάνωση της χώρας, με μέλη 180 περίπου Εκδοτικές Δημοσιογραφικές Επιχειρήσεις, που εκδίδουν Εφημερίδες και Περιοδικά, καθώς και ηλεκτρονικές εκδόσεις – ενημερωτικές ιστοσελίδες, εξέδωσε πρόσφατα την κάτωθι Διαμαρτυρία – Καταγγελία της ΕΔΙΠΤ κατά των ΕΛΤΑ:

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), η δεύτερη αρχαιότερη δημοσιογραφική-εκδοτική οργάνωση στην Ελλάδα με 81 χρόνια ενεργής δράσης, που εκπροσωπεί  180 έντυπα –ιστορικές εφημερίδες και περιοδικά- με ευρύ αναγνωστικό κοινό

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ

κατά της διοίκησης των ΕΛΤΑ για τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους χρόνους διανομής των εντύπων τους. Το πρόβλημα δε εντάθηκε σε μέγιστο βαθμό μετά και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων των ΕΛΤΑ, ενώ  αρκετά τοπικά καταστήματα αποδυναμώθηκαν πλήρως και άλλα καταργήθηκαν.

Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές το πρόβλημα είναι οξύτατο, καθώς δεν έχουν επιδοθεί έντυπα για δύο και τρεις μήνες ή παραδίδονται ανά δύο εκδόσεις μαζί και άλλα δεν παραδίδονται καθόλου στους παραλήπτες τους.

Ως εκ τούτου, καθώς τα έντυπα των μελών της ΕΔΙΠΤ είναι κυρίως συνδρομητικά και διακινούνται, ως επί το πλείστον, μέσω ΕΛΤΑ, οι εκδότες –μέλη μας πλήττονται άμεσα και ακυρώνεται η δουλειά τους, εφόσον πλήττεται η αξιοπιστία τους, διαγράφονται συνδρομητές και χάνουν διαφημίσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

από την Διοίκηση των ΕΛΤΑ να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να τηρείται η συμβατική υποχρέωση του χ+5 ως προς το χρόνο διανομής όλων των εντύπων μας. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»