Την ταινία “Η κλέφτρα των βιβλίων” παρακολούθησαν μαθητές της Δημητσάνας

Σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων παρακολούθησαν την ταινία “Η κλέφτρα των βιβλίων”.
Πρωταγωνίστρια είναι η Λίζελ, ένα νεαρό κορίτσι, που φτάνει στο σπίτι των θετών γονιών της, έχοντας χάσει την οικογένειά της. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στη Γερμανία την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το μόνο που κρατάει στα χέρια της η Λίζελ είναι το κλεμμένο εγχειρίδιο ενός νεκροθάφτη, το οποίο δεν μπορεί καν να διαβάσει, αφού δεν ξέρει γραφή κι ανάγνωση. Αυτή θα είναι και η αρχή της καριέρας της ως… κλέφτρας.
Η Λίζελ αρχίζει να κλέβει βιβλία -βιβλία που πετάνε οι ναζί στη φωτιά για να τα κάψουν, βιβλία από τη βιβλιοθήκη του δημάρχου, βιβλία που τη συντροφεύουν στις περιπέτειές της παρέα με τον φίλο της, Ρούντι, στους δρόμους της πόλης, βιβλία που θα γεμίσουν τις ώρες του άλλου φίλου της, του κυνηγημένου Μαξ.
Κι ενώ οι βόμβες των συμμάχων πέφτουν συνεχώς και οι σειρήνες ουρλιάζουν, η Λίζελ μοιράζεται τα βιβλία της με τους γείτονές της στα καταφύγια και βρίσκει σ’ αυτά παρηγοριά. Μέχρι που κάποια μέρα η σειρήνα θα αργήσει να σφυρίξει…
Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά μίλησαν για μια ξεχωριστή και πολύ καλή ταινία που δείχνει τη δύναμη της ανθρωπιάς, τη φρίκη του πολέμου, τις ανατροπές της ζωής, αλλά και την αστείρευτη γοητεία των βιβλίων!
Μαρία Τσίτουρα – Καζά
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων Δημοτικού  Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας