Τι έδειξε ο δεύτερος γύρος των rapid tests στο Δήμο Γορτυνίας

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 26.11.2020, από δυο κλιμάκια  ελέγχου του Ε.Ο.Δ.Υ., rapid tests στις Τοπικές Κοινότητες Λαγκαδίων, Βυτίνας, Βαλτεσινίκου και Πράσινου.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από το υγειονομικό προσωπικό του Ε.Ο.Δ.Υ., ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Γορτυνίας και αποτελούν συνέχεια του προγράμματος διενέργειας rapid test στο Δήμο.

Στους ελέγχους, παρόντες ήταν και εξετάστηκαν και οι ίδιοι, αιρετά στελέχη της Δημοτικής Αρχής , Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, δημοτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι λοιπών υπηρεσιών.

Σημαντική ήταν επίσης και η παρουσία του Διευθυντή του Κ.Υ. Δημητσάνας, ιατρού Βασίλη Βαρδιάμπαση.

Οι δημότες ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο ποσοστό στην εν λόγω πρόσκληση. Σε σύνολο 220 rapid tests, εντοπίστηκαν δύο μόλις θετικά δείγματα, τα οποία αποτελούν επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Τα δυο θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Δημοτική  Ενότητα Κλείτορος, στην Τοπική Κοινότητα Πράσινου, είναι ασυμπτωματικά και έχουν τεθεί ήδη σε κατ’ οίκον  περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά:

«Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Γορτυνίας, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση του Δήμου. Με αυτό τον τρόπο, θα έχουμε μια σαφή εικόνα τυχόν διασποράς του ιού σε όλη την επικράτεια του Δήμου Γορτυνίας.

Η περιορισμένη εμφάνιση των κρουσμάτων δεν θα πρέπει να ανησυχήσει τους δημότες.  Αν συνεχίσουμε όλοι να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό του κορωνοϊού COVID-19, θα μπορέσουμε αποτελεσματικά να αναχαιτίσουμε τη διασπορά  του στο Δήμο Γορτυνίας. Ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους δημότες του.

Θερμή παράκληση προς όλους, είναι να συνεχίσουν να τηρούν απαρέγκλιτα  τους κανόνες για την διαφύλαξη της ατομικής αλλά και της δημόσιας υγείας».

 Μένουμε σπίτι

Παραμένουμε ασφαλείς

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ