Το Μεθύδριο τιμά τον πολιούχο του Άγιο Παντελεήμονα

Το Μεθύδριο, το χωριό που υδρεύει από τις αστείρευτες πηγές του χιλιάδες νοικοκυριά της εγγύς και ευρύτερης περιοχής, τιμά τον πολιούχο του θαυματουργό Άγιο Παντελεήμονα την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με το πέρας 15μηνων εργασιών αποκατάστασης των στατικών προβλημάτων του Ι. Ναού, (ανακηρυγμένου διατηρητέου μνημείου από το 2004).

Με τη βοήθεια τόσο της απελθούσας όσο και της σημερινής αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου, μια προσπάθεια δεκαετιών του Συνδέσμου Φιλοπροόδων Μεθυδρίου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, είχε αίσιο τέλος.

Εργασίες προϋπολογισμού δαπάνης 700.000 € με παρεμβάσεις τόσο στη θεμελίωση και  την τοιχοποιία όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, περατώθηκαν με επιτυχία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το  Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του χωριού μας, που οργανώνουμε κάθε  χρόνο την πανήγυρη, ιδιαίτερα φέτος, με την αποπεράτωση του έργου, επιθυμούμε να προσδώσουμε λαμπρότητα και επετειακό χαρακτήρα στη μνήμη του Αγίου μας και σας προσκαλούμε να προσέλθετε σε μια προσκυνηματική απόδοση τιμής στον θαυματουργό Άγιο αλλά και να αποθαυμάσετε το εκ βάθρων ανακαινισμένο ιερό τέμενος των προγόνων μας.

Με τιμή

Το Δ.Σ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΜΕΘΥΔΡΙΟΥ

https://www.e-gortynia.gr/wp-content/uploads/2021/07/methydio-prosklisi-2021.pdf