Το Μουσείο Υδροκίνησης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (6-11/4) με θέμα «Υλικά εν δράσει», διοργανώνοντας διαδικτυακά εργαστήρια για ενήλικες.

Η μια δράση αφορά το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα την Παρασκευή 9 Απριλίου (ώρες 16:30-17:45)

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος με τίτλο “trash pop art”.  Με πρώτη ύλη τα μάλλινα νήματα, που άλλοτε χρησιμοποιούνταν στα διάσημα αρκαδικά υφαντά, οι «Στρίγκλες εν δράσει» καθοδηγούν τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τα δικά τους ευφάνταστα κοσμήματα και να τα διακοσμήσουν με ανακυκλώσιμα υλικά της επιλογής τους.

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να στείλετε email στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι 50 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή τους στα διαδικτυακά εργαστήρια.

*Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002.