Έρημη η Γορτυνία από επισκέπτες τις γιορτές!

Η Γορτυνία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς κάθε χρόνο. Ειδικά την περίοδο των γιορτών αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδος μας τέλος Νοεμβρίου, οι κρατήσεις για τις γιορτές πλησίαζαν το 80%! Η εικόνα όμως ήταν τελείως διαφορετική, λόγω των συνθηκών από την πανδημία του κορωνοϊού. Η δεύτερη καραντίνα όπως ήταν φυσικό ερήμωσε την περιοχή με τις συνέπειες να επηρεάζουν σαν ντόμινο όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και την τοπική οικονομία.

Το θέμα απασχόλησε και το κεντρικό δελτίο του STAR την Πρωτοχρονιά, όπου πρόβαλε έρημους χειμερινούς προορισμούς. Σε ζωντανή σύνδεση ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης μετέφερε το κλίμα που επικρατεί, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Φέτος δεν υπάρχει ψυχή! Οι εικόνες είναι πρωτόγνωρες για τους ντόπιους αλλά και τους επαγγελματίες.»

Όπως ανέφερε το πλήγμα για την περιοχή είναι ισχυρό, ιδίως για τους επιχειρηματίες και το μόνο θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής η Γορτυνία είναι υγειονομικά ασφαλής. Τέλος ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή χρονιά και γρήγορα να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και η Γορτυνία να φιλοξενήσει πάλι χιλιάδες επισκέπτες!

Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Τύπου του Star