Ανησυχητική κατάσταση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά την εξέλιξη της covid-19

Γα την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ενημέρωσαν τους 13 περιφερειάρχες της χώρας μας το μεσημέρι -μέσω τηλεδιάσκεψης, την Παρασκευή, 5 Μαρτίου-, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στους περιφερειάρχες, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας, η οποία φαίνεται να εξελίσσεται ανησυχητικά.

Ειδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε γνωστό πως διαγράφονται δύσκολες καταστάσεις για τις περιοχές της Κορινθίας (ιδιαίτερα στην Κόρινθο), της Αργολίδας (Αργος) και της Αρκαδίας (Τρίπολη), οι οποίες -με βάση τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν- αναμένεται να προκύψουν και στη Μεσσηνία. Η Λακωνία αποτέλεσε την Περιφερειακή Ενότητα όπου οι εξελίξεις είναι σημαντικά ηπιότερης μορφής.

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν 114 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 4.893.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 37, στην Π.Ε. Αρκαδίας 20, στην Π.Ε. Κορινθίας 49, στην Π.Ε. Λακωνίας 0 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 8.

Εξ άλλου, μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 133 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 16, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 23, Παναρκαδικό Τρίπολης 29, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 39 (τα 5 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 21 (3 σε ΜΕΘ).