Αποφάσεις Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γορτυνίας

Συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης  Μελών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Δήμου Γορτυνίας την Τρίτη 13/7/21 και τα  Θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Οι πολιτικές εξελίξεις, η αποδυνάμωση της  Γορτυνίας από Δημόσιες Υπηρεσίες και υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη, η εξέλιξη της πανδημίας και η εργαλειοποίηση της από την κυβέρνηση. Τέλος πρωτοβουλίες για πολιτική παρέμβαση από την οργάνωση σε συνδυασμό  με την συνέχιση της ενίσχυσης  της οργάνωσης με νέα μέλη.

Αποφασίστηκε να είναι σε ετοιμότητα η οργάνωση για τυχόν τυχοδιωκτικές αιφνιδιαστικές επιλογές από την κυβέρνηση.

Να προχωρήσει και οργανώσει πολιτική εκδήλωση, με θέμα <<Πολιτικές εξελίξεις, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ>>.

Να οργανώσει την παρέμβαση της στο χώρο της αυτοδιοίκησης, η οποία με κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες  συνεχώς υποβαθμίζεται, ευτελίζεται το κατ’ εξοχήν αιρετό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ενισχύονται επιτροπές με δοτή  πλειοψηφία όπως η οικονομική, που ελέγχεται απολύτως από το Δήμαρχο.

Καλεί την κυβέρνηση

Να σταματήσει την εργαλειοποίηση  της πανδημίας και το διχασμό   και μέσω της επιστημονικής γνώσης και δια της πειθούς να ενισχύσει τον εμβολιασμό των πολιτών.

Να ενισχύσει το σύστημα υγείας, αντί να εξαγγέλλει  συγχώνευση νοσοκομείων, και κυρίως την πρωτοβάθμια υγεία. Καλεί τους πολίτες να χτίσουμε τοίχο ανοσίας για να μετριάσουμε το επερχόμενο τέταρτο κατά σειρά κύμα της πανδημίας, προχωρώντας όλοι στον εμβολιασμό μας.

Να προχωρήσει στη δημοπράτηση του οδικού άξονα Πύργου -Τρίπολη για να ενισχυθεί η περιοχή μας και η κεντρική Πελοπόννησος αντί να την οδηγεί συνεχώς σε υποβάθμιση και μαρασμό. Καλεί  το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ  Γορτυνίας να ενεργοποιήσουν την επιτροπή του Δ.Σ για το θέμα αυτό που αποφασίστηκε ομόφωνα και να σταματήσουν την παρελκυστική πολιτική

Καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Σε ετοιμότητα και συμμετοχή στους αγώνες του λαού μας που πλήττεται  από τις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης στην  εργασία, το ασφαλιστικό, στα δικαιώματα, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον (όχι στην άναρχη τοποθέτηση των  ανεμογεννήτριων  και την υποβάθμιση  του Μαινάλου),στην λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας.

Να ενισχύσουν με την  συμμετοχή τους και την ενεργό δράση τους την συνεχιζόμενη προσπάθεια  ανασυγκρότησης της οργάνωσης μας.

Με τη συμμετοχή τους στο διάλογο  για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού μας προγράμματος να βοηθήσουν τη συγκρότηση Δημοκρατικής – Προοδευτικής – Αριστερής κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ