Β.Γιαννακούρας: «Κύριοι της Περιφερειακής Αρχής μεγάλη μπουκιά να τρώτε, μεγάλη κουβέντα να μη λέτε» 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και π.Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Πριν τις τελευταίες Περιφερειακές Εκλογές αλλά και αμέσως μετά κατηγορηθήκαμε, πολλές φορές και ιδιαίτερα εγώ προσωπικά από τον κ.Νίκα και την παρέα του ,ότι πολλά από τα έργα , που είχαμε εντάξει για την Αρκαδία, μέσα από διάφορα προγράμματα , ήταν  έργα αρμοδιότητας των δήμων και κατά συνέπεια κακώς τα ενέταξε η Περιφέρεια . Επίσης κατηγορηθήκαμε ότι εντάξαμε μόνο μικρά έργα που δεν προσφέρουν και αυτοί θα κάνουν μόνο μεγάλα έργα και τέλος ότι τα έργα εντάχθηκαν προεκλογικά προς άγραν ψήφων.

Μάλιστα πολλές φορές αναγκάστηκα να απαντήσω στις κατηγορίες αυτές και να αναφέρω πως τα μικρά έργα για τα μικρά χωριά είναι μεγάλα έργα και ότι τα έργα που εντάχθηκαν ήταν μετά από αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και μετά από επιτόπια διαπίστωση δική μας της ανάγκης υλοποίησης των έργων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Σπαταλήθηκαν περίπου δύο χρόνια με πλήρη απραξία και με μόνο έργο τις αυξομειώσεις πιστώσεων σε κάποια έργα (πχ γήπεδο Δημητσάνας) ,με σκοπό να παραπληροφορήσουν τους πολίτες για την πατρότητα των έργων και τώρα διαπιστώνοντας ότι τα έργα, που είχαμε εντάξει, δεν είχαν τα χαρακτηριστικά για τα οποία μας λοιδόρησαν (μικρά, δημοτικά και ψηφοθηρικά), άλλαξαν ρότα και με την ανυπόστατη δικαιολογία ότι ωρίμασαν μελέτες, πράγμα που δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο, γιατί οι μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα είναι απλές και μπορούν να γίνουν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, αρχίζουν δειλά-δειλά , σε ρυθμούς χελώνας βεβαίως, να ωριμάζουν τις διαδικασίες για κάποια μικρά έργα από αυτά που είχαμε εμείς εντάξει και τα παρουσιάζουν με βαρύγδουπες δηλώσεις για έργα τους, λέγοντας μάλιστα πως τα έργα ανήκουν στους πολίτες. Αυτό το λέγαμε και εμείς πριν από αυτούς και για αυτό τα είχαμε εντάξει και θέλαμε να γίνουν ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μικρών τοπικών κοινωνιών και γιαυτό δεν εξετάσαμε ποτέ τίνος αρμοδιότητα είναι το κάθε έργο.

Άλλωστε υλοποιήσαμε 600 έργα στην Αρκαδία και με ενοχλεί να ακούω τη φράση «γιατί δεν υλοποιήσατε εσείς αυτά τα έργα». Απαντώ «γιατί είχαν ενταχθεί το τελευταίο διάστημα και οι εκλογές ανέκοψαν την υλοποίησή τους, άλλωστε ακόμα και ένα μικρό δημόσιο έργο απαιτεί τουλάχιστον 8 μήνες για να ξεκινήσει η υλοποίησή του».

Ως παράδειγμα αλλαγής ρότας ήταν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής οι αποφάσεις για έγκριση δημοπράτησης των ενταγμένων έργων του 2019 «Βελτίωση και ασφαλτόστρωση της δημοτικής οδού προς τα Λιθοβούνια» και «η Βελτίωση εγκαταστάσεων του γηπέδου μπάσκετ στο  Βαλτεσινίκο».

Χαιρόμαστε για αυτό και ευχόμαστε να έχουν την ίδια τύχη και όλα τα άλλα έργα (όσα δεν έχουν απεντάξει) με αυτά τα χαρακτηριστικά, γιατί είναι χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες.

Εμείς από τη θέση που έχουμε θα συνεχίζουμε να πιέζουμε για την υλοποίηση αυτών των έργων αλλά και για την ένταξη νέων έργων που θα βοηθήσουν τα χωριά μας.”

Βίντεο με δηλώσεις του μετά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

https://www.facebook.com/egiannakouras/videos/3828053273880727/