Δήμος Γορτυνίας: Οι Γορτύνιοι μάχονται επί ημέρες με πενιχρά μέσα και ελλιπή κρατική στήριξη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ:
Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.
Εχθές αργά το βραδύ οι πυρκαγιές στη Γορτυνία κατάφεραν να σβήσουν. Σε έναν άνισο αγώνα όμως όπως αυτός, το ξημέρωμα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με νέες αναζωπυρώσεις. Μεγαλύτερο όλων το πύρινο μέτωπο στο πολύπαθο Δωδεκάμετρο. Με πενιχρά μέσα και παραπάνω από ελλιπή κρατική στήριξη οι κάτοικοι της κάτω Γορτυνίας, οι υπάλληλοι του Δήμου και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προστατεύοντας και διαφυλάττοντας αδιάλειπτα επί τέσσερις ημέρες, όσα εμείς αγαπάμε.
Υπάρχουν υλικές απώλειες των οποίων το μέγεθος δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ή να καταμετρήσουμε προς το παρόν. Αντιθέτως, δεν υπάρχει Γορτύνια ή Γορτύνιος συμπολίτης μας που να κινδυνεύει, να διανυκτέρευσε στο δρόμο, δίχως τροφή ή νερό. Οι κάτοικοι των χωριών που βάλλονται έχουν μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή σε ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής. Οι δε γηραιότεροι φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Τροπαίων.
Από πλευράς προμηθειών σας ενημερώνουμε ότι, από την πρώτη ημέρα υπάρχει ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΙΑ σε είδη σίτισης, είδη πρώτης ανάγκης και νερό στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας στα Τρόπαια. Ευχαριστούμε θερμά τις τοπικές επιχειρήσεις, τους ιδιώτες και τους λοιπούς φορείς για την συνεισφορά τους. Όσοι επιθυμείτε να συνδράμετε με κάθε τρόπο ή μέσο μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΓ κ. Πάικο Αναγνωστόπουλο, τηλ/νο 6973350794.
Ως διαχειριστές αυτής της σελίδας και μάρτυρες στα γεγονότα, νιώθουμε την ανάγκη να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της ψυχής όλων των Γορτύνιων που μάχονται κυριολεκτικά για να σώσουν τα δάση, τον τόπο και το βιός μας.
Από πάνω μας επιχειρούν εναέρια μέσα ενώ, πυροσβέστες από Τσεχία και Ρουμανία κατέφθασαν στη Γορτυνία και συμμετέχουν στις κατά τόπους προσπάθειες κατάσβεσης. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το πρωί της Δευτέρας και ώρα 06.00 στα Όχθια.