Δεύτερη πανελλαδικά σε παραγωγή αιολικής ενέργειας η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το 14% της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα παράγεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθιστώντας την δεύτερη πανελλαδικά με δυναμικό που φθάνει τα 619 MW.

Αυτό προκύπτει από την εξαμηνιαία στατιστική της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα, την οποία δημοσιοποίησε η Ελληνική Επιστημονική Ενωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ). Πρώτη πανελλαδικά είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην οποία παράγεται το 41% της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας (1775 MW).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΕΤΑΕΝ, η συνολική αιολική ισχύς στην Ελλάδα στο τέλος του πρώτου φετινού εξαμήνου ανήλθε σε 4.374 MW.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, εξ άλλου, συνδέθηκαν στο δίκτυο 97 νέες ανεμογεννήτριες συνολικής αποδιδόμενης ισχύος 260,5 MW που αντιστοιχούν σε επενδύσεις συνολικού ύψος 260 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτό αποτελεί αύξηση 6,3% σε σχέση με το τέλος του 2020.

Κατά το τέλος του περασμένου Ιουνίου ήταν υπό κατασκευή πάνω από 550 MW νέων αιολικών πάρκων, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

 

(Με στοιχεία από το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΕΤΑΕΝ, από το οποίο προέρχεται και η φωτογραφία)