Διανομή ατομικών μέσων προστασίας στις σχολικές μονάδες της Γορτυνίας (ph)

Μάσκες προστασίας προσώπου μιας χρήσης και αντισηπτικά υγρά χεριών προσφορά του Δήμου Γορτυνίας και υφασμάτινες μάσκες, χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού, διανεμήθηκαν στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Γορτυνίας με πρωταρχική προτεραιότητα στην ατζέντα του, την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, προσπαθώντας να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα σχολεία του, προσέφερε, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, υγειονομικό υλικό στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της επικράτειάς του. Συνάμα, συζήτηση γύρω από το ζήτημα της σχολαστικής και περιοδικής καθαριότητας των σχολικών κτιρίων, πραγματοποιήθηκε με το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Το πρώτο κουδούνι για το νέο ημερολογιακό έτος ήχησε τη Δευτέρα στα σχολεία της Γορτυνίας. Σύσσωμοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν μετά από καιρό στα σχολικά κτίρια, τηρώντας τα γνωστά σε όλους μας υγειονομικά πρωτόκολλα προφύλαξης. Η Δημοτική Αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνει η εκπαιδευτική κοινότητα προστατευμένη και να τελεσφορήσει το σχολικό έτος.

Η αυτοπροστασία αλλά και η προστασία του συνόλου, είναι ένας καθημερινός ψυχικός και σωματικός αγώνας για όλους μας, που συχνά επηρεάζει και τα επίπεδα της διάθεσής μας. Με την προσδοκία να αποτελέσει η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού σύντομα παρελθόν, ευχόμαστε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα ασφαλές, εποικοδομητικό και δημιουργικό υπόλοιπο σχολικού έτους!

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ