Δύο Γορτύνιοι πολιτικοί και γιατροί συναντήθηκαν στο Παρίσι

* Ο ΥΦΥΠΕΞ Κώστας Βλάσης και η Γορτύνια ευρωβουλευτής Χρύσα Ζαχαροπούλου 

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Γαλλία ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης συναντήθηκε και συνομίλησε κατ΄ ιδίαν με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της ελληνικής ομογένειας, πανεπιστημιακούς, σημαντικούς φιλέλληνες καθώς και επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί.

Μία από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός ήταν με την Χρύσα Ζαχαροπούλου, την ευρωβουλευτή-εκπρόσωπο της Γαλλίας στις Βρυξέλλες και προσωπική επιλογή του Προέδρου Μακρόν.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο κ. Βλάσης και η κ. Ζαχαροπούλου μοιράζονται πολλά κοινά σημεία. Και οι δύο έλκουν την καταγωγή τους από την Αρκαδία και μάλιστα από τη Γορτυνία, καθώς η κ. Ζαχαροπούλου κατάγεται εκ του πατρός της από το Σέρβου. Κοινή πορεία μάλιστα παρουσιάζει και η ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Η κα Ζαχαροπούλου είναι από τις πιο γνωστές ιατρούς γυναικολόγους, ενώ και ο κ.Βλάσσης παράλληλα με την πολιτική είναι Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και οι δύο διέπρεψαν τόσο στο λειτούργημά τους στην Ιατρική όσο και στον πολιτικό στίβο.

Η Γορτυνιακή γη, όπως είναι γνωστό, έχει άξια τέκνα που προοδεύουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.