Εγκαίνια βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας

Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο εορτάστηκε διαδικτυακά φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας. Η παρουσία στη ψηφιακή τάξη του συγγραφέα παιδικών βιβλίων και πολύ αγαπητού παρουσιαστή της νοσταλγικής παιδικής εκπομπής της ΕΡΤ «Ουράνιο τόξο» και της συνέχειάς της «1.000 χρώματα του Χρήστου», κ. Χρήστου Δημόπουλου, ενθουσίασε τόσο τους μαθητές του σχολείου, όσο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Μέσα από το καταπληκτικό βιβλίο του «Πώς να την βγάλεις καθαρή στην Ελλάδα της Επανάστασης», ο συγγραφέας με τη γνώριμη ζεστή φωνή, μετέφερε τους μαθητές 200 χρόνια πίσω, ακολουθώντας τη ζωή ενός ελληνόπουλου στα δύσκολα χρόνια της Επανάστασης. Οι πλούσιες σε εμπειρίες αφηγήσεις του και ο διάλογος με τους μαθητές θα παραμείνει αξέχαστος στη μνήμη των παιδιών.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ομιλίες και δράσεις από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όπως το αφιέρωμα στον μεγάλο Δανό παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του οποίου τα γενέθλια εορτάζονται ανήμερα της Παγκ. Ημ. Παιδικού Βιβλίου, η παρουσίαση του φετινού διεθνούς μηνύματος προς τιμήν της ημέρας «Η μουσική των λέξεων», η απαγγελία του «Ύμνου του βιβλίου» του μεγάλου Έλληνα παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά και η παρουσίαση του ψηφιακού βιβλίου με τίτλο «Ο γενναίος ιππότης Σπαθάρης», που συνέγραψαν οι μαθητές της Ά τάξης κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, στο πλαίσιο προγράμματος φιλαναγνωσίας και μπορείτε να το δείτε δημοσιευμένο εδώ.

Στο τελευταίο μέρος του εορτασμού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, η οποία έχει ενταχθεί πρόσφατα στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπ. Παιδείας και δημιουργήθηκε με τη στήριξη του Δημάρχου του Δήμου Γορτυνίας κ. Ευστάθιου Κούλη, που παρευρέθηκε και χαιρέτησε τη σχολική εκδήλωση, όπως, επίσης, και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Αντιδήμαρχου κ. Σταύρου Χριστόπουλου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτισε με θερμά λόγια ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου της 9ης ενότητας του ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά με την έμπειρη καθοδήγησή του, τις χρήσιμες προτάσεις και την ουσιαστική επιμόρφωση που παρείχε στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της 9ης Ενότητας κατά τα αρχικά στάδια οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης και τον ευχαριστούμε θερμά.