Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στην Καρύταινα παρουσία του ΠτΔ

Την Κυριακή 29.09.2019 στην Καρύταινα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον μεγάλο Καρυτινό Πολιτικό και Νομοθέτη ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το πρωί της Κυριακής και ώρα 9:00 θα τελεστεί στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας της Καρύταινας, Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μεγάλου Καρυτινού Ανδρός, χοροσατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Δημητρακόπουλου με τίτλο «ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ 1897» στην Πλατεία της Καρύταινας, ακριβώς δίπλα στον ανδριάντα του.

Η εκδήλωση θα ανοίξει στις 17:00 ακριβώς με τις σύντομες προσφωνήσεις / καλωσόρισμα των συνδιοργανωτών  και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ομιλία του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπολη Παυλόπουλου.

Θα ακολουθήσουν διαδοχικές ομιλίες των συμμετεχόντων στο panel παρουσίασης του βιβλίου, το οποίο θα συγκροτηθεί από τους εξής:

  1. Ηλία Νικολούλη, Δρ. Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης ΕΚΠΑ
  2. Ιωάννη Αντωνόπουλο, τ. Επιθεωρητή Εκπαίδευσης, Συγγραφέα- Ιστορικό
  3. Διονύση Παπαδόπουλο, Εκπαιδευτικό, τ. Δήμαρχο Μεγαλόπολης
  4. Γιώργο Αδαμόπουλο, Δρ. Χημικό Μηχανικό, Πρόεδρο Συλλόγου Καρυτινών

Αμέσως μετά θα υπάρξει ανοιχτή συζήτηση για τον Ν. Δημητρακόπουλο και το βιβλίο του, ενώ θα συζητηθούν προτάσεις για την ολοκλήρωση της αναστήλωσης του Αρχοντικού – Μνημείου του τιμώμενου Ανδρός.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από το Σύλλογο Καρυτινών “Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” σε συνεργασία με Δήμο Μεγαλόπολης, ενώ τελούν υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.