Ευχαριστίες Συλλόγου « Κοινόν Καρυτινών» για την εκδήλωση αφιερωμένη στους Αγωνιστές του ’21 (φωτό)

Ο πολιτιστικός σύλλογος « Κοινόν Καρυτινών» ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν  στην πραγματοποίηση της τιμητικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα  στην Καρύταινα, την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 κι ήταν αφιερωμένη στους Αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Ευχαριστούμε  το Δήμο Μεγαλόπολης για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του.

Όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν τόσο  στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, όσο και στην  πρώτη δημόσια προβολή του τη μέρα της εκδήλωσης. Είμαστε ευγνώμονες για όλη την  προσφορά τους και την κατανόηση τους κάθε φορά που αναβαλλόταν η εκδήλωση για λόγους που μας ξεπερνούσαν.

Συγκεκριμένα: Τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών όπλων Πάτρας που εκτός από το έμψυχο υλικό (εθελοντές Αναβιωτές), μας παραχώρησε χωρίς δεύτερη σκέψη, προκειμένου να γίνουν οι  πολεμικές σκηνές και όχι μόνο, πιο ρεαλιστικές, τα αυθεντικά άρματα του 1821 που έχουν στη συλλογή τους!

Το Σύλλογο Φίλων Ιστορίας, Ν.Ηλείας «Χαράλαμπος Βιλαέτης 1821», τον πολιτιστικό σύλλογο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Βλυζιανών Ξηρομέρου, το Σώμα Απόδοσης Τιμών Δήμου Ανατολικής Μάνης, τους «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας», τον Μορφωτικό σύλλογο Καλαμάτας, τον πολιτιστικό σύλλογο Αγ. Τριάδας  Καλαμάτας «ΑΡΓΩ», τον Αθλητικό πολιτιστικό  «Παράδεισο» Καλαμάτας, τον Μενέλαο Πατέλη και την Αθηνά Πυργιώτη, από τον Βόλο, την Γιώτα Τσέλαλη, τον Γιάννη Αντωνόπουλο, τον Δημήτρη Σκόμπυ Κωστόπουλο, τον Κώστα Σπυρακόπουλο καθώς και την Ήρα Παπαδοπούλου. Ένα μεγάλο  ευχαριστώ  στον Γιάννη Μουτσούλα  (Messinia view),που ήταν ο εμπνευστής της ιδέας να γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ  στην περιοχή μας και να αναδειχτεί το ιστορικό γεγονός της πρώτης συντεταγμένης Μάχης του Αγώνα στα Στενά του Αγίου Αθανασίου και στη Γέφυρα της Καρύταινας. Ως ερασιτέχνης κινηματογραφιστής κατέβαλε κάθε ανθρώπινη προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η ξεχωριστή ιδέα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και τον Γιώργο Κουρκούτα, γραμματέα του συλλόγου «Χαράλαμπος Βιλαέτης», για την σημαντική του προσφορά ως σεναριογράφου και αφηγητή.

Την Γεωργία Μπέρτζιου και τον Παναγιώτη Μάτσικα για την παραχώρηση της οικίας τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Τα μέλη του «Κοινόν Καρυτινών» Κατερίνα  Παπαδημητρίου, Μαρία Παπαναστασίου, Βασίλη Κουρουνιώτη, Ελευθερία Κουρουνιώτη για τη συμμετοχή τους στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ ως αναβιωτές.

Στην τιμητική εκδήλωση πήραν μέρος και οι μουσικοί: Σωτήρης Κανελλάκης (κλαρίνο),Αντρέας Νιάρχος (φλογέρα), Χρήστος Λυκουρέτζος (νταούλι), Αντρέας Μιχολιάς (λαούτο) και Δημήτρης Καραχάλιος (τραγούδι). Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την κατάθεση ψυχής και ταλέντου. Οι επιλογές τους σε σχέση με τα  παραδοσιακά τραγούδια που ακούστηκαν ήταν πλήρως εναρμονισμένες με το ύφος της εκδήλωσης και της έδωσαν ζωντάνια και μια ξεχωριστή νότα.

Άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους Κυριάκο Αθανασιάδη και Νίκο Σταυρόπουλο που με τον δικό τους τρόπο βοήθησαν ουσιαστικά να πραγματοποιήσουμε ότι είχαμε σχεδιάσει!!!

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους επαγγελματίες και κατοίκους της Καρύταινας που αγκάλιασαν την προσπάθεια του συλλόγου « Κοινόν Καρυτινών», συνεργάστηκαν άψογα και παρείχαν υπηρεσίες και φιλοξενία που έμειναν αξέχαστα στους συντελεστές.

Για το ΔΣ,

Η πρόεδρος  Ελένη Κουσκουρέλου