Ημέρα πένθους για τη Μεγαλόπολη η ημέρα ταφής του Μακαριστού Ιερεμία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαλόπολης, μετά το άγγελμα της κοιμήσεως του Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως Ιερεμία, συνεδρίασε εκτάκτως,  με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Αθανασίου Χριστογιαννόπουλου, σήμερα την 15η του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα  10.00 π.μ., και αποφάσισε την έκδοση Ψηφίσματος για να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα σεπτό Ιεράρχη.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης, ως Πνευματικός Ηγέτης, υπηρέτησε με μαχητικότητα και σθένος στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως, από το 2006, ανέπτυξε πλούσιο εκκλησιαστικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο και στάθηκε αρωγός στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας.

Ανάλωσε τη ζωή του με πιστότητα και αφοσίωση στη διακονία αυτής της ευαίσθητης περιοχής  της Πατρίδας μας.

Υπήρξε υποδειγματική η μετ΄ ενθέου ζήλου θυσιαστική αγάπη και προσφορά του, όπως επίσης και η καλλίκαρπος διακονία του επί 15 συναπτά έτη.

Ως πνευματικός Πατέρας θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές όλων εκείνων που πορεύτηκαν και αγωνίστηκαν μαζί του, για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη.

Ευχόμεθα ο Θεός να τον αναπαύσει εν χορώ Αγίων και Δικαίων.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, μετά την εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου που διερμήνευσε τη βαθιά οδύνη και θλίψη για το θάνατο του σεπτού Ιεράρχη, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο και τη δυναμική παρουσία κατά την τέλεση του φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ιεραποστολικού έργου του Μακαριστού Ποιμενάρχη μας, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ:

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών Δημοτικού Συμβουλίου στην τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως και τους οικείους του Μακαριστού Επισκόπου.
  • Να κηρυχθεί, ως ημέρα πένθους για το Δήμο, η ημέρα της ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη μας.
  • Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα του Δήμου Μεγαλόπολης, από σήμερα και την ημέρα της ταφής του.
  • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Μεγαλόπολης, σε ένδειξη πένθους, τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του Ποιμενάρχη, κατά την ημέρα της  ταφής του, προκειμένου και οι υπάλληλοι να παραβρεθούν σε αυτήν.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του σεπτού Ιεράρχη.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στο σκήνωμά του εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης.
  • Να παραστεί  ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην Αρχιερατική Εξόδιο Ακολουθία του.
  • Να αναγνωστεί το παρόν Ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας.
  • Να κοινοποιηθεί το παρόν Ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
  • Να αναρτηθεί το παρόν Ψήφισμα στην Ιστοσελίδα του Δήμου Μεγαλόπολης και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Θεμιστοκλής Σακελλαριάδης