Μεγαλειώδης εορτασμός των 200 ετών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με Γορτυνιακό «άρωμα»

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τίμησε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με εκδήλωση κατά την οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο διάσημος φιλέλληνας και παγκοσμίου φήμης ιστορικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ κ. Μαρκ Μαζάουερ.  Η εκδήλωση έγινε στο νέο αμφιθέατρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο είναι ένα πραγματικό κόσμημα για το ελληνικό Δημόσιο,  αφού διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, οπτικοακουστικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας κλπ.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ συγκεντρώθηκε όλη η ελιτ της χώρας, Υπουργοί, Πρόεδροι Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Πρόεδροι Ανεξάρτητων Αρχών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, η Πρόεδος του Ελλάδα 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου και άλλοι.
Όπως πληροφορηθήκαμε η Μαγουλιανίτισσα Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Βίκυ Γιαβή, σήκωσε όλο το βάρος όχι μόνο της εκδήλωσης, αλλά και της δημιουργίας του νέου αμφιθεάτρου, το οποίο αποτελεί είναι κόσμημα όχι μόνο για το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά για όλο το Δημόσιο.
Βασίλης Αθ. Κουτρουμάνος