Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης με κοινή ανακοίνωση κατηγορούν το Δήμαρχο Γορτυνίας για ευχολόγια, απειλές και προκλητικές συμπεριφορές

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας συναντηθήκαμε μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 την ίδια ώρα που υπήρξε πρόσκληση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αποστολόπουλο για διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή τους τονίζουν τα παρακάτω:
“1. Για μία ακόμα φορά ο δήμαρχος σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΔΣ απαξιώνοντας την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου καταφεύγει στην διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την αρχή της πανδημίας να συνεδριάζει το ΔΣ με τηλεδιάσκεψη, κωφεύει με αστείες δικαιολογίες προσβάλλοντας τους συμβούλους της συμπολίτευσης ότι τάχα δεν έχουν την τεχνογνωσία να χρησιμοποιήσουν αυτή την δυνατότητα.
2. Η διαδικασία της διά περιφοράς συνεδρίασης εμπεριέχει σημαντικό έλλειμμα δημοκρατίας και γίνεται σκόπιμα, καλύπτοντας την ανεπάρκεια του δημάρχου και του προέδρου του ΔΣ να ανταπεξέλθουν σε ουσιαστικό διάλογο. Ο δήμαρχος, σε αγαστή συνεργασία με τον συνοδοιπόρο του πρόεδρο του ΔΣ, εκτεθειμένος σε ανυπαρξία ουσιαστικών παρεμβάσεων στην Γορτυνία αναλώνεται πάνω από ένα χρόνο σε ευχολόγια, απειλές και προκλητικές συμπεριφορές.
3. Δεκάδες ερωτήματα των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο ουδέποτε απαντήθηκαν ή συζητήθηκαν στο ΔΣ. Καμία απάντηση για τον οδικό άξονα Τρίπολης-Βυτίνας-Αρχαίας Ολυμπίας, για τον τρόπο διαφορετικής διαχείρισης των σκουπιδιών που με έμφαση προεκλογικά διακήρυττε, για τα μέτρα προστασίας των μαθητών λόγω του κορωνοϊού, για την προετοιμασία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, για τους αγροτικούς δρόμους ή για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων. Και άλλα πολλά…
4. Καλούμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Συμβουλίου, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του
– Να οργανώσει επιτέλους, έστω και σαν ουραγός όλων των δήμων, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης. Την τεχνογνωσία δεν χρειάζεται να την αναζητήσει σε εξωτερικούς συνεργάτες αλλά σε προσφερθέντες δημοτικούς συμβούλους.
– Να εφαρμόσει τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τον Κώδικα των Δήμων και Κοινοτήτων, ο οποίος επιβάλλει τον καθορισμό συγκεκριμένης ημέρας σύγκλισης των ΔΣ κάθε μήνα (εκτός των αιτιολογημένα εκτάκτων), όπως είχε καθιερωθεί και λειτουργούσε χωρίς καμία παρέκκλιση όλα τα προηγούμενα χρόνια.
– Να αναγνωρίσει στην πράξη και όχι με υπεκφυγές ότι η αντιπολίτευση έχει το κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα να διεκδικεί απαντήσεις στον έλεγχο και στα ερωτήματα που θέτει.
– Να ενημερώσει άμεσα το σώμα τί παρέλαβε και να κάνει απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής για τους 14 μήνες που διοικεί τον δήμο.
– Να αντιληφθεί ότι η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο ανάπτυξης σε ό,τι αφορά στην οργάνωση και ανάπτυξη των δήμων, με αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων και όχι σαν μοιρολατρική τροχοπέδη και δικαιολογία καταστροφικής απραξίας.
– Ο Δήμος Γορτυνίας αξίζει μίας καλύτερης τύχης και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρά τις διαφορές τους σε επιμέρους θέματα, θα μείνουν σταθερές στην διεκδίκηση ενός δημοκρατικά λειτουργούντος δήμου.
– Η απαξίωση του ΔΣ και η οπισθοδρόμηση του Δήμου με την παρέμβαση όλων μας θα σταματήσει.
Γιάννης Γιαννόπουλος
Γιώργος Δημόπουλος
Κώστας Κανελλόπουλος
Παναγιώτης Μέγας
Δημήτρης Μουρούτης
Καλλίμαχος Πυρπυρής
Δημήτρης Στρίκος
Γιάννης Τσιόγκας
Γιάννης Τσιούλος
Μιλτιάδης Λύτρας
Παναγιώτης Παρασκευόπουλος
Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος
Γιάννης Φράγκος
Πέτρος Ζούνης”