Με συγκίνηση υποδέχτηκαν τα οστά του Π.Π. Γερμανού στην Πάτρα (φωτό)

Με κάθε επισημότητα και συγκίνηση έγινε η τελετή υποδοχής των οστών του θρυλικού Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Πάτρα, την Παρασκευή 11.06.2021 το απόγευμα μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Τα οστά του Ιεράρχη τα οποία φυλάσσονται σε ορειχάλκινη λάρνακα στην Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, τοποθετήθηκαν σε ειδικό όχημα του Στρατού και μεταφέρθηκε στην Πάτρα για τριήμερο προσκύνημα στον Ι.Ν. του Αγ. Ανδρέα. Εκεί, θα λάβουν χώρα τιμητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης και την συμπλήρωση 200 χρόνων ελληνικής ανεξαρτησίας.

Τη λάρνακα με τα οστά του Ιεράρχη υποδέχθηκαν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ο Αρκάς Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μετά τη Δοξολογία απηύθυνε εμπνευσμένο συγκινητικό λόγο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Στην τελετή υποδοχής συμμετείχαν ακόμα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρ. Καλαβρύτων κ.Αμβρόσιος, Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος, Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, Καλαβρύτων κ.Ιερώνυμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.Χρύσανθος.

Την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης πατήρ Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος συνόδευε και την Λάρνακα από την ιστορική Δημητσάνα μαζί με το Δήμαρχο Γορτυνίας Στάθη Κούλη, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Δημητσανιτών Αθ. Μαγουλιανίτη, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Διασυνεδριακού Κέντρου Δημητσάνας Κώστας Λάμπρου, εκπροσώπους τοπικών φορέων, αλλά και ομάδα νέων της Δημητσάνας, οι οποίοι ξεχώριζαν με τις όμορφες παραδοσιακές φορεσιές τους.

Εφημερίδα «Γορτυνία» – e-gortynia.gr

Φωτό: Μαρία Γ. Τσίτουρα