Μια αξέχαστη εκδρομή του Συλλόγου Γονέων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Δημητσάνας! (ph)

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, έγραφε το ημερολόγιο τη μέρα που ξεκίνησε η πρώτη μετά-κορονοϊού εκδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Δημητσάνας. Όχι μόνο περάσαμε καλά, όχι μόνο θέλαμε κι άλλο, υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας πως σύντομα θα ακολουθήσουν πολλά και ωραία.
Αρωγοί μας σε τούτο το ταξίδι ο οδηγός μας Στάθης Λιακοπουλος (Liakopoulos travel) με την καθοδήγηση του οποίου μάθαμε πολλά και ο χορηγός που κάλυψε μεγάλο μέρος των εξόδων μας! Όσο αφανής θέλει να παραμείνει εκείνος, τόσο φανερή η δική μας ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη στήριξή του! Ήταν πρωί ακόμη της Παρασκευής όταν διασχίσαμε – κάποιοι για πολλοστή, κάποιοι για πρώτη φορά – τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου με κατεύθυνση την όμορφη Λευκάδα με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα γραφικά σοκάκια!!!! Ο Άγιος Νικήτας για φαγητό αλλά και το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης λίγο πιο έξω μας ‘καλωσόρισαν’ στο νησί των Επτανήσων μετά τις αρκετές ώρες ταξιδιού. Το ελεύθερο απόγευμα ήταν ό, τι χρειαζόμασταν για να φορτίσουμε μπαταρίες για την ερχόμενη μέρα που προμηνύετο ‘έντονη’.
Ζάλογγος και Μνημείο των Σουλιώτισσων, δια χειρός Γιώργου Ζογγολόπουλου ήταν η πρώτη μας στάση το Σάββατο! Μικροί – μεγάλοι, είχαμε την ευκαιρία να ανηφορίσουμε στο διάσημο βράχο και να θαυμάσουμε από κοντά τη μεγαλειώδη κατασκευή που μόνο δέος προκαλεί τόσο με το μέγεθος όσο και με τη σημειολογία του!! Η περιπέτειά μας συνεχίστηκε στις όχθες του ποταμού Άχερωντα που κάποιοι ονομάζουν Ποταμό της Λύπης… Εμείς έχουμε να πούμε πως μόνο χαρά μας ‘κέρασε’! Τα γέλια μας και τα ‘Ααα’, ‘Ωωωω’ αντηχούσαν σε μεγάλες αποστάσεις αφού όχι μόνο επιδοθήκαμε σε πεζοπορία και rafting αλλά ιππεύσαμε υπέροχα άλογα κατά μήκος του και όσοι επιθυμούσαν δοκιμάστηκαν και στην τοξοβολία!! Το μεσημεριανό μας σερβιρίστηκε στη σκιά πλατάνων ενώ το κλείσιμο του προγράμματος δε θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό από μία επίσκεψη στο ιστορικό αξιοθέατο του Νεκρομαντείου στο χωριό Μεσοπόταμο! Η νύχτα κύλησε υπό την απειλή βροχής μα τίποτα δεν μας πτοούσε. Η τελευταία μας μέρα ήταν προ των πυλών.
Η Κυριακή ξημέρωσε με πολύ καλό καιρό κι εμείς κινήσαμε χωρίς καθυστέρηση στον τελευταίο μας προορισμό, το παραλιακό ψαροχώρι Νυδρί που έγινε το ορμητήριό μας για την κρουαζιέρα στα νησάκια του κόλπου! Το γαλάζιο των νερών και ο ήλιος που έλαμπε είναι οι αποσκευές που κρατήσαμε σαν φύγαμε από το νησί!! 58 χλμ. μακριά η Αμφιλοχία έγινε το τελευταίο μας διάλειμμα προτού ξεκινήσουμε την επιστροφή πίσω στο σπίτι μας.
Δε θα σας πούμε ψέματα! Μας είχαν λείψει πολύ αυτές οι εκδρομές! Αυτό το “μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε”… Αστειευόμαστε.
Ξέρετε καλά πως αυτές οι εκδρομές εκτός από χαρά και εικόνες έχουν και γκρίνια και κούραση, τίποτα όμως δεν μπορεί να χαλάσει το θετικό πρόσημο που βάζουμε μπροστά από τη φράση “Εκδρομή στη Λευκάδα”… Τα χαμόγελα στις φωτογραφίες άλλωστε προδίδουν περισσότερα από όσα σας λέμε!!
Να είμαστε όλοι καλά να το επαναλάβουμε σύντομα!!
Όσοι ήρθατε, “Σας ευχαριστούμε”!
Όσοι δεν ήρθατε, “Σας περιμένουμε στην επόμενη”!
Μαρία, Νατάσα, Γεωργία, Αναστασία, Καλομοίρα
Σύλλογος Γονέων/ Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας