Μικροπροβλήματα ηλεκτροδότησης από την χθεσινή κακοκαιρία στη Γορτυνία

Η κακοκαιρία Αθηνά που έπληξε όλη τη χώρα, έκανε το πέρασμά της και από τη Γορτυνία. Εχθές το απόγευμα σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς επί ένα δίωρο σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή ανεμοθύελλα με έντονη βροχόπτωση.

Αρχικά το βράδυ σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα με αρκετές πτώσεις δένδρων στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Πύργου, όπου όμως αποκαταστάθηκαν γρήγορα.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, οι πρωινές ώρες ανέδειξαν και κάποια μικρά προβλήματα που σημειώθηκαν σε χωριά, κυρίως με πτώσεις δένδρων. Μικρής έκτασης ζημίας παρατηρήθηκαν και στον αγροτικό δρόμο προς Ελαία.  Συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας αποκαθιστούν τη βατότητα όπου υπάρχουν προβλήματα

Η σφοδρή βροχόπτωση όμως βύθισε στο σκοτάδι χωριά της Γορτυνία αλλά και χωριά του τέως Δήμου Γόρτυνος στη Μεγαλόπολη (π.χ.Ζώνη), από τις πρόσκαιρες διακοπές ρεύματος λόγω των πτώσεων των δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ. Στα περισσότερα χωριά υπήρξε άμεση αποκατάσταση.

Πιο μεγάλο πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση παρατηρήθηκε σε κάποια χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβαζαίνης, καθώς μέχρι και σήμερα το πρωί δεν είχαν ρεύμα. Συνεργεία της ΔΕΗ δούλευαν για την αποκατάσταση των βλαβών και λίγο μετά τις 11:00π.μ. επανήλθε το ρεύμα, όσον αφορά στα χωριά της Δ.Ε. Κοντοβαζαίνης.

Όμως υπάρχει μεγάλη ολισθηρότητα στους δρόμους και χρειάζεται προσοχή.

Φωτό: Βασίλη Κουτρουμάνου