Νοέμβριος 2021: «ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ… Κριτικά Σημειώματα» από τη Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη

*Από τη στήλη «ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ… Κριτικά Σημειώματα», που δημοσιεύτηκε στο φύλλο Νοεμβρίου της εφημερίδος “Γορτυνία”

(*) Βασιλική Μουργελά (από τη Χώρα Γορτυνίας): «ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ», ποιήματα, Αθήνα 2021, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, σελίδες: 56.

«Όσο αντέχει η σκέψη  / στο μελάνι βουτάω και γράφω / το χαρτί κιτρινίζει / απ’  το διάβα του χρόνου….» (σελ. 11).

Η Βασιλική Μουργελά είναι μια πολλά υποσχόμενη νέα ποιήτρια. Με συναίσθημα, δυνατή πένα που αγγίζει τις ψυχές και χαρίζει με τους στίχους της την λάμψη της αλήθειας στον Κόσμο μας. Αυτή είναι η δεύτερη συλλογή της με ποιήματα, σε παραδοσιακό αλλά και σε ελεύθερο στίχο.

«Δεν θέλω πλούτη στη ζωή / για να ’μαι ευτυχισμένη / πάνω σε μια πανσέληνο / είναι η χαρά γραμμένη,» (σελ. 23).

Τα «ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ» της Βασιλικής Μουργελά, δεν αποτελούν απλά μια υπόσχεση για ενδιαφέρουσες λυρικές διαδρομές. Είναι η ενατένιση σε ασύνορους ορίζοντες, εκεί που δεν ξεθωριάζει η Αγάπη, η Προσφορά, η Δημιουργία… Είναι εκεί που ο πόνος γίνεται σοφία και η ελπίδα υπόσχεση, που το όνειρο ανταμώνει με τον άνθρωπο που παλεύει να επιβιώσει, τον πονεμένο, τον – στην ουσία – λεύτερο, έντιμο και αγωνιστή της ζωής.

Συγχαρητήρια στη Βασιλική για το βιβλίο της, που φανερώνει μια λογοτεχνική πορεία, η οποία ξεκίνησε με βήματα σταθερά προς την ωριμότητα και την ποιότητα ως ποιήτρια και ως άνθρωπο.

(*) Γιώργος Ι. Μποτής (από τη Βάχλια): «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ», μια συγκλονιστική πραγματική ιστορία, Αθήνα Ιούλιος 2021, σελίδες 90.

Η Λουσία κάνει έναν τιτάνιο αγώνα για να σπουδάσει και να γίνει ευτυχισμένη στη ζωή της. Καταφέρνει να γίνει πτυχιούχος  μίας Πανεπιστημιακής Οικονομικής Σχολής και να βρει μία καλή εργασία. Στην προσωπική της ζωή όμως δεν στάθηκε τόσο τυχερή, αλλά όταν απέκτησε το γιο της Φεστίνο, του αφοσιώθηκε και τον είδε να μεγαλώνει και να προοδεύει.

Ο διαπρεπής Νομικός και Λογοτέχνης Δρ. Γιώργος Μποτής με το νέο του αυτό βιβλίο, μας χαρίζει ένα ωραίο αφήγημα, που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία από εκείνες που γράφει η ίδια η ζωή και συχνά ξεπερνούν και την πιο γόνιμη φαντασία ενός συγγραφέα. Ο Δρ. Μποτής βάζει τις δικές του λογοτεχνικές πινελιές αποτυπώνοντας στιγμιότυπα, συναισθήματα, αγώνες, αγωνίες, χαρές αλλά και απογοητεύσεις. Η ηρωίδα του μετά τις τρικυμίες που πέρασε, βρίσκει τελικά την ηρεμία και τη γαλήνη…

__________________________________________________

Τα βιβλία σας για να παρουσιαστούν στη στήλη «ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ…» της «Γορτυνίας», στέλνετε με απλό ταχυδρομείο στην

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΓΑΪΤΑΝΑΚΗ

ΖΩΝΗ  Δήμου Μεγαλόπολης  22200  νομός Αρκαδίας

Επικοινωνείτε μαζί μας στο: [email protected].