Δύο Γορτύνιες ξεχώρισαν στα Greek Top Women Awards! (video)

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η απονομή των GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021, που αποτελεί μια πρωτοβουλία των ιστοσελίδων www.eirinika.gr (της Ειρήνης Νικολοπούλου με καταγωγή από Τρόπαια και Λαγκάδια) & www.madeingreece.news  .  Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην προσφορά 20 γυναικών ιατρών και νοσηλευτριών στην ελληνική κοινωνία και τη μάχη τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Συνδιοργανώτρια ήταν και η Σάγια Τσαουσίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Ανάμεσα στις βραβευόμενες ήταν και η Γορτύνια Ευσταθία (Έφη) Καμπισιούλη, Προϊσταμένη Διατομεακού Τομέα Μονάδων ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα στη χώρα μας που εμβολιάστηκε κατά του covid-19.

Η γνωστή Δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, που παράλληλα συντόνισε άψογα την εκδήλωση, στην αρχή παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό της βραβευόμενης και την συνεχάρη για την γενναιότητά της, καθώς αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους. Παράλληλα όμως δεν παρέλειψε να αναφέρει και κάτι «κοινό» που συνδέουν τις δύο γυναίκες. Πρόκειται για την κοινή καταγωγή τους από τη Γορτυνία. Η μεν Ειρήνη Νικολοπούλου κατάγεται από τα Τρόπαια και τα Λαγκάδια και η Ευσταθία Καμπισιούλη από τα Λαγκάδια και το Σταυροδρόμι.

Στη συνέχεια η Έφη  Καμπισιούλη αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές σημείωσε ότι στη ζωή της δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα έφτανε η ώρα που θα έπαιρνε η ίδια ένα βραβείο. Μάλιστα επεσήμανε ότι κατά τη γνώμη της δεν έκανε κάτι σπουδαίο, αλλά έκανε τη δουλειά που έχει επιλέξει με αγάπη και συνέπεια εδώ και χρόνια. Χάρισε μάλιστα το βραβείο της σε όλους τους συναδέλφους της που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το βραβείο στην Καμπισιούλη Ευσταθία απέδωσε ο Νάσος Παπαποστόλου, Πρόεδρος του Δ.Σ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Α.Ε. Ήταν ένα αγαλματίδιο της Νίκης της Σαμοθράκης από την collection Eternity Today της Sophia Enjoy Thinking.

Δείτε στο παρακάτω video το σχετικό απόσπασμα που καταγράψαμε από την εκδήλωση:

 

Φωτό: Βασίλης Κουτρουμάνος

Το who is who της Έφης Καμπισιούλη που τιμά το eirinika

Η Έφη Καμπισιούλη, κατάγεται από τη Γορτυνία. Σπούδασε νοσηλευτική  με ειδικότητα στη Χειρουργική.  Εργάζεται στον Ευαγγελισμό  τα τελευταία 25 χρόνια.  Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας εργάστηκε στη μονάδα Covid-19. 

Έχει ειδικευτεί στις ΜΕΘ και είναι υπεύθυνη τομεάρχης των ΜΕΘ του νοσοκομείου, που στην πλειονότητά τους είναι πια ΜΕΘ Covid-19.  Την γνωρίσαμε ως τον πρώτο άνθρωπο στη χώρα μας που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το βιογραφικό της πλούσιο σε εκπαιδευτική δραστηριότητα, συμμετοχές σε συνέδρια, ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά αλλά και συγγραφή επιστημονικών βιβλίων. Πήρε μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο ΠMΣ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσα Νοσηλευτική».

2019  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με θέμα « Γκρελίνη και σήψη».  Εργάστηκε ως νοσηλεύτρια ΜΕΘ  στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο»  και στην «ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ».

Από το 2010 έως και σήμερα  είναι Επιστημονική συνεργάτης  του Μεταπτυχιακού προγράμματος Ιατρικής Σχολής «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».  Από το 2004 είναι υπεύθυνη Γραφείου Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης και  Συντονίστρια του  προγράμματος Χειρουργικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας  ΓΝΑ « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Από το 2008 έως και τον Ιανουάριο 2021 ανάθεση καθηκόντων προϊστάμενης 24ωρης επίβλεψης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.  Από τον Μάρτιο 2020  έως και σήμερα είναι Προϊσταμένη Διατομεακού Τομέα Μονάδων .