Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εγκρίθηκε το έργο αποκατάστασης της βατότητας στον επαρχιακό δρόμο Κοντοβάζαινα – Δήμητρα – Βάχλια – λίμνη Λάδωνα

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προέβη στην έγκριση του πρακτικού αξιολόγησης των προσφορών και ελέγχου των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου και στην κατακύρωση της δημοπρασίας -με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη

δημοσίευση- για το έργο αποκατάστασης των ζημιών από την θαλάσσια διάβρωση στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, από την Κόρινθο μέχρι τα όρια του νομού Κορινθίας.

Η έγκριση για το σημαντικό και απολύτως απαραίτητο αυτό έργο δόθηκε από την Επιτροπή στην μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασή της, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, η ημερήσια διάταξη της οποίας περιελάμβανε συνολικά 62 θέματα.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή ενέκρινε επίσης, μεταξύ άλλων, την διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 250.000 ευρώ που αφορά τη βελτίωση του δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Νέας Τίρυνθας, στην Αργολίδα.

Προέβη επίσης στην κατακύρωση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργου συντήρησης της επαρχιακής οδού Ρειτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, όπως και στην έγκριση προσωρινού αναδόχου στον συνοπτικό διαγωνισμό που αφορά εργασίες καθαρισμού στην απαλλοτριωμένη ζώνη της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ώς το Δερβένι, ο προϋπολογισμός για τις οποίες ανέρχεται σε 70.000 ευρώ. Ενέκρινε, ακόμα, την δημοπράτηση του προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ έργου προστασίας όδευσης της Αρχαίας Διόλκου.

Επίσης, η Επιτροπή προέκρινε την δημοπράτηση των έργων συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Αρεόπολη – Κότρωνας – Γερολιμένας προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και συντήρησης και κατασκευής τεχνικών έργων στον επαρχιακό δρόμο Χάνια Κουτουμούς (Αιγιές) – Κόκκινα Λουριά, προς Καρδαμύλη (Καστάνια) προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διάθεση επιπλέον πίστωσης

21.895,11 ευρώ για την έγκριση και πληρωμή των υπερσυμβατικών ποσοτήτων του με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έργου βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου Πλατάνια – Νέδα, στον Δήμο Τριφυλίας.

Εγκρίθηκε ακόμα από την Επιτροπή, η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ, α) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακού Ταμείου και Δήμου Μεσσήνης για την προμήθεια μεταλλικών κερκίδων, προκατασκευασμένων αποδυτηρίων και ηλεκτρολογικού υλικού για το γήπεδο Ανδρούσας και β) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακού Ταμείου και Δήμου Μεσσήνης για την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής λυόμενης κερκίδας στο δημοτικό γήπεδο Βαλύρας και στο δημοτικό γήπεδο Αγίου Νικολάου Μπούκας και γ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου

Ανάπτυξης και του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τον δημοτικό δρόμο από την 9η επαρχιακή οδό Κορώνη – Βασιλίτσι προς συνοικισμό Λειβαδάκια.

Εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της βατότητας στον επαρχιακό δρόμο Κοντοβάζαινα – Δήμητρα – Βάχλια – λίμνη Λάδωνα, καθώς και την ανακήρυξη α) προσωρινού μειοδότη στον διαγωνισμό του με προϋπολογισμό 325.000 ευρώ έργου δενδροφύτευσης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα και β) οριστικού μειοδότη στον διαγωνισμό για το με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργου συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Ρίζες – Καστρί – Άγιος Πέτρος (β΄φάση).

Τέλος, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 350.000 ευρώ έργο βελτίωσης εγκαταστάσεων και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Δημητσάνας.