ΠΙΟΠ: Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον νομό Αρκαδίας

Στη δράση θα παρουσιαστούν από την κ. Μαρία Καμηλάκη, Διδάκτορα γλωσσολογίας και Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης της Βιβλιοθήκης της Βουλής, το βιωματικό γλωσσικό εργαστήριο με τίτλο «Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν», το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, καθώς και ο συνοδευτικός Οδηγός για εκπαιδευτικούς (εκδόσεις της Βιβλιοθήκης της Βουλής, σειρά: Μέθοδοι και εργαλεία), που περιλαμβάνει το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό. Στόχος είναι να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί με ένα ανοικτά προσβάσιμο γλωσσοδιδακτικό εργαλείο που αποσκοπεί στη μεταγλωσσική ευαισθητοποίηση των παιδιών σε κρίσιμες όψεις του φαινομένου του λεκτικού εκφοβισμού (όπως ο προσδιορισμός της διαφορετικότητας σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, σχολικής επίδοσης, εθνικής/εθνοτικής προέλευσης κ.ά., οι έμφυλες διακρίσεις, η αναφορά σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες κ.ο.κ.), στην αντιμετώπιση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων και ευρύτερα στον σεβασμό του δικαιώματος στην ετερότητα και στη συμπερίληψη μέσω της γλώσσας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή σας, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, σχολική μονάδα που υπηρετείτε και ειδικότητα μέχρι και τις 22/9. Οι 50 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στο διαδικτυακό εργαστήριο.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης