Πολλοί επισκέπτες στο επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη ΔΕΘ (ph)

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της 85ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το επετειακό περίπτερο της -τιμώμενης στην φετινή ΔΕΘ- Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι σήμερα Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος προσέφερε στον Κ. Μητσοτάκη αντίγραφα της σφραγίδας της Πελοποννησιακής Γερουσίας και της σφραγίδας της Ελευθερίας, δημιουργήματα και τα δύο της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας. Στον πρωθυπουργό ο Π. Νίκας προσέφερε επίσης αντίγραφο του Ευαγγελίου του Αγώνα και δύο επετειακές εκδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Επανάσταση του 1821 και την Πελοπόννησο.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επετειακό περίπτερο -“αυτό δεν είναι περίπτερο, αλλά υπερπαραγωγή” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόνενος προς τον περιφερειάρχη, προσθέτοντας ότι “ειδικά φέτος η Πελοπόννησος το αξίζει”.

Πολλά στελέχη της κυβέρνησης επισκέφθηκαν επίσης το επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, οι αναπληρωτές υπουργοί Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ενώ αργά απόγευμα τα περίπτερα της Περιφέρειας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξ άλλου, εκδηλώθηκε και για το εμπορικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο -σε συνεργασία με τα 5 Επιμελητήρια- προβάλλονται τυποποιημένα προϊόντα επιχειρήσεων της Περιφέρειας.