Π. Νίκας προς την Επιτροπή ΣΔΑΜ: “H Μεγαλόπολη πρέπει να έχει κυρίαρχη, απολύτως διακριτή και υπερέχουσα θέση σε σχέση με γειτονικές περιοχές”

“Η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει κυρίαρχη, απολύτως διακριτή και υπερέχουσα θέση, σε σχέση με γειτονικές περιοχές στις οποίες ενδεχομένως να δοθούν κάποια κίνητρα για εγκατάσταση επιχειρήσεων”.

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ (Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) καθηγητή Κωστή Μουσουρούλη, με θέμα την κατάρτιση του εδαφικού σχεδίου δίκαιης μετάβασης του Δήμου Μεγαλόπολης.

“Επισημαίνουμε πως η οποιαδήποτε ισοπεδωτική λογική στο θέμα των κινήτρων θα αποβεί σε βάρος της Μεγαλόπολης και της περιοχής και η φράση «Δίκαιη Μετάβαση» θα καταστεί χωρίς περιεχόμενο” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης προς τον πρόεδρο της εν λόγω επιτροπής.

Την επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη μπορείτε να την δείτε εδώ.