Σε εξέλιξη η δακοκτονία στην Αρκαδία

Ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δευτέρα 5 Ιουλίου στην Αρκαδία οι δολωματικοί ψεκασμοί του προγράμματος δακοκτονίας, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας.

Οι ψεκασμοί διενεργούνται στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Ξηροπηγάδου, Παραλίου Αστρους, Κάτω Βερβένων, Αστρους, Δολιανών, Μελιγούς, Κορακοβουνίου, Αγίου Ανδρέα, Πραγματευτής, Λεωνιδίου και Πουλίθρων.

Ολοκληρώθηκε ήδη η πρώτη φάση δακοκτονίας σε Λεωνίδιο, Μελιγού και Ξηροπήγαδο, ενώ εκτελείται  στο Αστρος, στα Κάτω Δολιανά, στο Κορακοβούνιο και στον Αγιο Ανδρέα.

Οι γεωπόνοι παρακολουθούν συνεχώς την διαδικασία και παρέχουν τις απαραίτητες συμβουλές στους αναδόχους για να  προχωρήσει ο ψεκασμός στις περιοχές με σωστό και έγκαιρο ψεκασμό.

Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες Κοινότητες ανάλογα με τα δεδομένα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα επικρατούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δακοκτονίας οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της ΔΑΟΚ Αρκαδίας 271 0 226946 και 275 70 22212.