Σημαντικές επαφές για το Δήμο Γορτυνίας στην 36η Philoxenia (ph)

Με  πολιτική εξωστρέφειας, απευθύνεται ο δήμος Γορτυνίας, στην μεγάλη εγχώρια και παγκόσμια τουριστική αγορά, με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας στην περιοχή, 12 μήνες το χρόνο.

Η Γορτυνία, ένα παραμύθι στο κέντρο της Αρκαδίας, όπως την χαρακτήρισε ο δήμαρχος της Ευστάθιος Κούλης, καλεί τους επισκέπτες, όλες τις εποχές του χρόνου, να ανακαλύψουν και να απολαύσουν ένα εξαιρετικό τουριστικό προϊόν με επίκεντρο, τη ήρεμη ή άγρια – αλλά πάντα όμορφη –  φύση της, τα πέτρινα –  ιστορικά,  χωριά της, την ιστορική και επαναστατική της παρακαταθήκη και κληρονομιά, τα υπέροχα, ιερά Μοναστήρια της, που την καθιστούν το Άγιο Όρος του Μοριά, τα μονοπάτια, τα σπορ, την γαστρονομία, την αγροτική της παραγωγή και τον αγροτουρισμό. Η Γορτυνία έχει και προσφέρει τουρισμό εμπειρίας και αυθεντικότητας, όπως είναι η τάση που παγκόσμια καταγράφεται, όπως οι ειδικοί ανέπτυξαν στη διάρκεια της Έκθεσης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, μίλησε επαινετικά για την αυθεντικότητα και την ομορφιά της περιοχής και του συνολικού τουριστικό της προϊόντος, αλλά και για την σωστή επιλογή της προβολής, μέσα από την Philoxenia, του Μοναστηριακού και Ιστορικού τουρισμού, τονίζοντας ότι θα είναι στο πλευρό του δήμου και στους σχεδιασμούς του.

Η συμμετοχή της δήμου Γορτυνίας στην 36η Philoxenia της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη,  με θέμα τον Μοναστηριακό και Ιστορικό Τουρισμό, και οι επαφές που έγιναν από τον δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη και τα στελέχη του δήμου, με εμπορικούς και επαγγελματικούς αντιπροσώπους, έδωσαν τεράστια ώθηση στους τουριστικούς στόχους του δήμου, που είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας, διευρύνοντας την ένταξη της περιοχής στον οδικό χάρτη του οργανωμένου τουρισμού.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, στη διάρκεια της Έκθεσης,  έκανε σημαντικές επαφές, ανάμεσα σ’ αυτές, με τον Μιχάλη Ζορπίδη, πρόεδρο του μεγάλου τουριστικού οργανισμού Όμιλος Ζορπίδη και πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Σημαντική ήταν και η γνωριμία των απλών επισκεπτών και ιδίως των νέων με τη Γορτυνία.

Ιδιαίτερη θέση στην επιτυχία της συμμετοχής του δήμου Γορτυνίας στην Philoxenia είχε η εκδήλωση για τα Μοναστήρια της Γορτυνίας, με ομιλητές τον πατέρα Ιάκωβο Κανάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ερευνητή και συγγραφέα του βιβλίου «Τα Μοναστήρια της Γορτυνίας και της Μεγαλοπόλεως» και τον διευθυντή σπουδών Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Νικόλαο Κόιο.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ