Ανάμεσα στους ερευνητές με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως ο Γορτύνιος Θ.Δαλαμάγκας!

Ανάμεσα στους έντεκα Έλληνες πανεπιστημιακούς και ερευνητές που εργάζονται σε ελληνικά ιδρύματα με ιδιαίτερη υψηλή ερευνητική επίδραση παγκοσμίως συγκαταλέγεται ο συμπατριώτης μας Θοδωρής Δαλαμάγκας, γιός του επί σειρά ετών Δημ. Συμβούλου Δήμου Ιλίου και Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Δημήτρη Δαλαμάγκα από Καστράκι Γορτυνίας. Ο ίδιος είναι  Διευθυντής Ερευνών και Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά».

Όπως έκανε γνωστό το Ε.Κ. «Αθηνά», ο κατάλογος αυτός, με τίτλο «The Highly Cited Researchers ™ 2020», περιλαμβάνει 6.400 επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, όπως αυτή προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία. Η λίστα συντάσσεται από το διεθνώς αναγνωρισμένο Οργανισμό Thomson Reuters στο πλαίσιο του Project Clarivate Analytics και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science™.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, από τα περίπου 9.000.000 ερευνητών, που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, συντάσσεται ο πίνακας με τους καλύτερους 6.400 ερευνητές, το έργο των οποίων είναι σημαντικό, σύμφωνα με συγκεκριμένους δείκτες, και αποτελεί συγχρόνως πηγή για τις εργασίες άλλων ερευνητών.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό πίνακα ο κ.Δαλαμάγκας εμφανίζει 49 δημοσιεύσεις και 4.027 αριθμό συνολικών ετεροαναφορών!

Τον συγχαίρουμε θερμά και του ευχόμαστε κάθε επιστημονική ανέλιξη.