Συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αποκατάσταση των υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει οικονομικά προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες σωστικές εργασίες στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως κρατητήρια στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, αλλά και του εμφύλιου σπαραγμού που ακολούθησε.

Αυτό διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε το βράδυ σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας, με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά και τον Παναγιώτη Βέμμο, οι οποίοι συντονίζουν πρωτοβουλία για την δημιουργία Μουσείου του Αγώνα της Ανεξαρτησίας στον πιο πάνω χώρο

Με αφορμή την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου έχει γίνει συλλογή υπογραφών με αίτημα να υπάρξει μελέτη για τη διατήρηση των στοιχείων που υπάρχουν στα υπόγεια του συγκεκριμένου κτηρίου (μηνύματα και τοιχογραφίες των εκεί κρατουμένων), να προχωρήσει η αποκατάσταση και η ανάδειξη των αιθουσών αυτών.

Ο περιφερειάρχης, για το θέμα αυτό, είχε επικοινωνία στην Πάτρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου:

“Ζήτησα να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η σχετική μελέτη και τον διαβεβαίωσα – όπως και τους εκπροσώπους της σχετικής πρωτοβουλίας- ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει οικονομικά προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες σωστικές εργασίες στον εν λόγω χώρο. Παράλληλα, θα γίνει υποβολή αιτήματος προς το υπουργείο Δικαιοσύνης να παραχωρηθεί ο χώρος αυτός στον Δήμο Τρίπολης, ώστε να γίνει συστηματική δουλειά για τη σωτηρία του” σημείωσε ο Π. Νίκας.