Πρόσκληση για σύγκληση της Επιτροπής Διεκδίκησης Ε.Ο. Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας

Με την Απόφαση 27/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας, στις 10/02/2020 και στο θέμα ημερήσιας διάταξης «Ενημέρωση και καθορισμός ενεργειών και δράσεων για την διεκδίκηση και άμεση υλοποίηση του έργου: Εθνική οδός Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία», συγκροτήθηκε Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου «να προβεί σε ενέργειες για την διεκδίκηση και άμεση υλοποίηση του έργου από την κεντρική κυβέρνηση».

Τα μέλη της Επιτροπής: Ιωάννης Γιαννόπουλος, Μιλτιάδης Λύτρας, Γεώργιος Παπαηλιού, Ιωάννης Φράγκος, Πέτρος Ζούνης και Άγγελος Πετρόπουλος καλούν σε ανοικτή Συνεδρίαση την Επιτροπή της Απόφασης 27/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28/10/2021, ώρα 13:00, στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων.

Στο κείμενό τους αναφέρουν:

“Έχουν παρέλθει 20 μήνες από την ως άνω Απόφαση και η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί με ευθύνη του αρμόδιου να την συγκαλέσει, του προεδρεύοντος Δημάρχου κ. Κούλη. Στο χρονικό αυτό διάστημα έχουν γίνει δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών περί «μή ανταποδοτικότητας» του έργου. Η Περιφέρεια, αρχικά εξήγγειλε το έργο ως δράση για την στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Γορτυνίας, αλλά μετά υπαναχώρησε και ανακοίνωσε «Παρεμβάσεις για την βελτίωση της Εθνικής Οδού».

Τα Μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης Εθνικής Οδού Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας, θεωρούμε ότι Κυβέρνηση και Περιφέρεια έχουν «ξεγράψει» το έργο από τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και η Δημοτική Αρχή των κ.κ. Κούλη – Αποστολόπουλου έχει περιοριστεί στο ρόλο του «παρατηρητή» και συνειδητά δέν εκτελεί την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μικροπολιτικούς λόγους.

Κατόπιν των παραπάνω και επειδή θεωρούμε ότι το εν λόγω είναι στρατηγικής σημασίας διαδημοτικό και διαπεριφερειακό έργο για την εξέλιξη της Γορτυνίας και των γειτονικών περιοχών, αλλά και όλης της Πελοποννήσου, καλούμε σε ανοικτή Συνεδρίαση την Επιτροπή της Απόφασης 27/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28/10/2021, ώρα 13:00, στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων”.

Η σχετική απόφαση του Δήμου:

ΑΔΣ027_20200210_Ενημέρωση_καθορισμός_ενεργειών_διεκδίκησης_υλοποίησης_έργου_ΕΟ_Τρίπολη_Βυτίνα_Αρχαία_Ολυμπία_6ΤΞ4Ω90-7ΕΣ