Σύντομες σκέψεις για ένα διαφορετικό Δεκαπενταύγουστο που πέρασε, από το Σύλλογο Παλαμαραίων

Πέρασε λοιπόν και ο Δεκαπενταύγουστος του 2021. Χωρίς τις καθιερωμένες θεσμικές εκδηλώσεις γλεντιού, Τουρνουά Μπάσκετ και Αγώνα Δρόμου Παιδιών. Τα έχουμε άλλωστε αναφέρει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Η εμμονική υγειονομική κρίση, η αβεβαιότητα για μια ομαλή επάνοδο στην προ του 2020 εποχή έστω με εμβολιασμούς, πιστοποιητικά επί πιστοποιητικών και μέτρα επί μέτρων προστασίας, αφήνει μια ανεπαίσθητη γεύση πικρίας και απογοήτευσης ακόμα και στους πιο αισιόδοξους. Σαν αποκορύφωμα ήρθαν και οι καταστροφικές πυρκαγιές που αν και δεν έπληξαν άμεσα το Παλαμάρι και τα γειτονικά του χωριά, αποτέλεσαν έναν άκρως απογοητευτικό και τραγικά αρνητικό παράγοντα για κάθε συνάνθρωπό μας.

Ας είναι όμως. Η Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου γιορτάστηκε πανηγυρικά με ικανό αριθμό για τα δεδομένα της χρονικής συγκυρίας προσκυνητών. Ευχαριστούμε θερμά τον Οσιότατο Πατέρα Γρηγόριο Ασημακόπουλο ο οποίος ερχόμενος από τη γειτονική μας Στεμνίτσα χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία της Εκκλησίας μας, την οικογένεια της συμπατριώτισσάς μας Γεωργίας Μπούρα για την προσφορά Άρτων στο εκκλησίασμα, και την οικογένεια των Δημήτρη και Αγγελικής Κόνιαρη για τους πολύ ωραίους κουραμπιέδες που προσφέρουν οικειοθελώς και ανελλιπώς κάθε χρόνο στους προσκυνητές μας. Ο Σύλλογός μας, πρόσφερε σε όλους δροσερά αναψυκτικά.

Ευχαριστούμε όσους συμπατριώτες μας πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας. Θερμά ευχαριστούμε το συμπατριώτη μας από το γειτονικό μας Ψάρι, Λεωνίδα Μηλιώνη, ο οποίος αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να ασχοληθεί με το λεπτομερή καθαρισμό του Αύλειου χώρου της Εκκλησίας μας και του περιβάλλοντα χώρου έξω από αυτή.

Κλείνουμε με μια ουσιαστική και αναγκαία για πραγματοποίηση, ευχή. Το 2021 να είναι η τελευταία χρονιά όπου αναγκάζονται τα χωριά μας να ζουν πρωτόγνωρες στιγμές, σε μια περίοδο όπου επί σειρά ετών έσφυζαν από ζωντάνια και δημιουργικότητα. Καλό φθινόπωρο και πάλι, υγεία, ευτυχία οικογενειακή και επαγγελματική σε όλους μας.

Σύλλογος Παλαμαραίων