Τι συμβαίνει όταν μια Γορτύνια παντρεύεται έναν Κορεάτη!

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδος “Γορτυνία”

Με τον τίτλο “Τί συμβαίνει όταν μια Πελοποννήσια παντρεύεται έναν Κορεάτη” η ιστοσελίδα  oneman.gr πριν από κάποιους μήνες έκανε μια εκτενή αναφορά σε μια Ελληνίδα που παντρεύτηκε Κορεάτη και ζει πλέον μόνιμα στην μακρινή χώρα. Η ίδια μέσω της γνωστής πλατφόρμας Tik Tok μαθαίνει κορεατικά το ελληνικό Tik Tok! 

Όπως πληροφορηθήκαμε όμως αυτή η Ελληνίδα είναι Γορτύνια! Πρόκειται για την Αρτεμι, κόρη του Δημήτρη Δρούλια, υπαλλήλου ΔΕΗ  από το Νεοχώριο Γορτυνίας.

Η Αρτεμις  εξομολογείται πως άρχισε και εξελίχθηκε  η γνωριμία  της με τον Κορεάτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ  των άλλων:

Με τον άνδρα μου γνωριστήκαμε το 2014 μέσω διαδικτύου. Είχαμε ένα κοινό ενδιαφέρον για μια αμερικανική σειρά κι έτσι ξεκινήσαμε να μιλάμε. Στην αρχή με μηνύματα περίπου μία με δύο φορές την εβδομάδα. Ακόμη και γράμματα μέσω ταχυδρομείου στέλναμε τότε. Το 2015 αρχίσαμε να μιλάμε περισσότερο και ο ένας απολάμβανε την προσωπικότητα του άλλου. Ακολούθησαν video κλήσεις και ήταν πια ξεκάθαρο ότι θέλαμε να γνωριστούμε κι από κοντά. Εκείνη την εποχή, ο άντρας μου αποφοιτούσε, οπότε κανόνισε ένα ταξίδι στην Ευρώπη και φυσικά ήθελε να με γνωρίσει. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

Οι οικογένειες και των δυο μας βρέθηκαν όλοι μαζί το τελευταίο Πάσχα χωρίς κορονοϊό. Ο πεθερός μου με τον μπαμπά μου τα βρήκαν από την πρώτη στιγμή, που είδε ο ένας τον άλλο. Και οι δυο τους έχουν ενδιαφέρον για το κόκκινο ξηρό κρασί, οπότε τώρα πλέον ο πεθερός περιμένει τον πατέρα μου στην Κορέα για να ανοίξει, όπως λέει, το καλό κρασί που φυλάει για εκείνον.

Η σχέση μου με τα πεθερικά μου είναι άριστη. Όπως λένε και οι δύο, τώρα έχουν δύο κόρες αντί για μία. Είναι πολύ ζεστοί άνθρωποι και με προσέχουν πολύ. Όλη η οικογένεια του άντρα μου. Ο γάμος μου δεν μπορώ να πω ότι εξέπληξε τους φίλους μου. Νομίζω το περίμεναν κιόλας, από τη στιγμή που έμαθαν ότι έχω δεσμό με κάποιον από την Κορέα.

Τον έχω ξεναγήσει στην Πελοπόννησο. Νομίζω ο άνδρας μου έχει πάει σε όλα τα μέρη, που δεν θα πάει ποτέ ξένος. Τον πήγα στην Τρίπολη, αλλά και σε πολλά χωριά. Του άρεσε που είναι μια μικρή πόλη και μπορείς να την περπατήσεις. Και μάλιστα του άρεσαν κάποια κτίρια, όπως για παράδειγμα το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και το κτίριο του Δικαστηρίου.

Αυτό που με δυσκολεύει είναι ότι δεν μπορώ να κατανοήσω πλήρως τη γλώσσα\N και νιώθω λίγο περιορισμένη. Κατά τα άλλα δεν έχω κάποια δυσκολία θα έλεγα. Αυτή τη στιγμή διαβάζω για τις εξετάσεις ορκωτών λογιστών. Το να βρεις δουλειά στο αντικείμενο της λογιστικής, ενώ είσαι ξένος, είναι λίγο δύσκολο. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρω.

Θα μείνουμε μόνιμα στην Κορέα. Αν και έχουμε συμφωνήσει με τον άνδρα μου πως όταν με το καλό γεράσουμε, θα έρθουμε να ζήσουμε στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως βλέπω ένα τεράστιο ενδιαφέρον πλέον από Έλληνες για την Κορέα και χαίρομαι…