«Τα λόγια του ‘21» Διαδικτυακά εργαστήρια προφορικότητας από το ΠΙΟΠ

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει δύο αυτόνομα διαδικτυακά εργαστήρια προφορικότητας, για ενήλικες, με τον ιστορητή και ερευνητή δρ Στέλιο Πελασγό.

Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου (ώρες 11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι με τίτλο «Πώς άκουγε ο Σολωμός». Οι συμμετέχοντες καλούνται να «βρεθούν» στο γραφείο του κόντε Διονύσιου για να «ακούσουν» τα κανόνια του Μεσολογγίου και να κατανοήσουν τον ρόλο της ακοής στον Ύμνο εις την Ελευθερίαν και στο σύνολο του ποιητικού του έργου. Η ακοή είναι αυτή που συνδέει τον ποιητή με την προφορική παράδοση και τη γλώσσα του λαού.

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου (ώρες 11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι «Πώς έβλεπε ο Μακρυγιάννης». Οι συμμετέχοντες καλούνται να «δουν» με τα μάτια του μεγάλου στρατηγού τις μάχες της απελευθέρωσης, όπως αυτές διαδραματίζονται στους νοητικούς χάρτες του αγωνιστή και όπως ιστορούνται και αποτυπώνονται στο ζωγραφικό έργο του Παναγιώτη Ζωγράφου.

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση EvangelouT@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και τον τίτλο του εργαστηρίου. Οι 30 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.

 

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.