14 C
Δημητσάνα
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή γύρω από το Βαλτεσινίκο (vd)

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βαλτεσινίκου Χ. Βασιλικού οργανώθηκε διαδικτυακή συνδιάσκεψη την Κυριακή 24/1/2020 και ώρα 18.00, για το θέμα των αιτήσεων αδειοδότησης αιολικών πάρκων στην περιοχή του Μαινάλου με μεγαλύτερο βάρος στην ευρύτερη περιοχή του Βαλτεσινίκου.
Στην τηλεδιάσκεψη είχαν προσκληθεί και πήραν μέρος οι κ.κ. Ζάγκας Καθηγητής του Α.Π.Ε., Ι. Λαγός Πρόεδρος της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν. Σ. Επ., Γ. Παπακωνσταντίνου εκπρόσωπος του Δήμου Γορτυνίας, Π. Ευθυμιάδης Πρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου Βαλτεσινίκου, Ι. Γιαννικοπούλου MSc Πολιτικής Διαχείρισης, Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Η. Ρέππας Αντιδήμαρχος Δ. Γορτυνίας, Ι. Παναγιωτακόπουλος Δημ. Σύμβουλος, Α. Παπαγεωργίου Πρόεδρος ‘Χορεσίβιου’, Ε. Σαρτζετάκης Γεν. Γραμαμτέας ‘Χορεσίβιου’, Π. Βασιλικός Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Κοίμηση της Θεοτόκου’, Α. Αλεξόπουλος Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγουλιάνων, Θ. Αγγελίδης Πρόεδρος των Απανταχού Βυτιναίων, Δ. Ψωμά και Δ. Παυλόπουλος. Παρέμβαση έκανε και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ε. Κούλης.
Κατά την τηλεδιάσκεψη, η οποία διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες, ετέθησαν όλα τα θέματα και συζητήθηκαν λεπτομερώς όλες οι παράμετροι οι οποίες επιδρούν στην περίπτωση εγκατάστασης των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων στην περιοχή μας. Ήταν κοινή τοποθέτηση όλων ότι δεν αντιτιθέμεθα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γενικώς. Είμαστε αντίθετοι στην άναρχη και άνευ όρων τοποθέτηση ανεμογεννητριών αδιαφορώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις περιοχές ιδιαιτέρου κάλους του Μαινάλου. Ειδικότερα για την περιοχή του Βαλτεσινίκου και των γύρω περιοχών στις οποίες περιλαμβάνονται χωριά χαρακτηρισμένα ως παραδοσιακοί οικισμοί όπως είναι το Αγρίδι, Βαλτεσινίκο, Βυτίνα, Λάστα & Μαγούλιανα.
Μετά την σύμφωνη γνώμη όλων των συμμετεχόντων στα παραπάνω διατυπωθέντα συμπεράσματα, αποφασίστηκε να υποστηριχθεί από όλους τους τοπικούς φορείς ο Δήμος Γορτυνίας στην προσπάθεια που κάνει για να προετοιμάσει και να υποβάλει φάκελο με τις ενστάσεις, εντός του προβλεπόμενου χρόνου. Εντός των προσεχών ημερών θα συνταχθούν, με την καθοδήγηση του Δήμου, νομικά έγγραφα από το Τοπικό Συμβούλιο, τα οποία θα συμπεριληφθούν στον υπό υποβολή φάκελο.
Η τηλεδιάσκεψη καταγράφηκε και μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε 3 μέρη.
ΜΕΡΟΣ 1ο
ΜΕΡΟΣ 2ο
ΜΕΡΟΣ 3ο